Minna halusi puuttua koulukiusaamiseen - soitolla radiolähetykseen uskomattomat seuraukset

22.08.2016 17:30 - Rea Tallgren

Pienillä teoilla voi olla ennalta-arvaamattoman suuret vaikutukset. Sen saivat havaita niin Novan Iltapäivän juontajat kuin heille soittanut Minnakin.

Radio Novan iltapäivän Mysteeriääni–kisassa kuuntelijoilla on mahdollisuus voittaa rahaa, mikäli he osaavat arvata, mistä lähetyksessä soitetussa lyhyessä ääniklipissä on kyse.

Kilpailuun soittanut Minna hämmästytti juontajat Niina Backmanin ja Anssi Honkasen ennen kisan alkamista ja sanoi, että mikäli hän voittaisi, hän lahjoittaisi kaikki voittorahansa hyväntekeväisyyteen koulukiusaamista vastaan. Potissa oli tuolloin 840 euroa.

- Olen yrittänyt soittaa monta kertaa ja vihdoin pääsin läpi, Minna selitti. 

Minna vastasi valitettavasti väärin. Anssi ja Niina eivät kuitenkaan halunneet luovuttaa. Niinpä Anssi ja Niina intoutuivat lohkaisemaan lahjoittamaan Minnan ehdottamaan kohteeseen 100 euroa, joka otettaisiin pois mysteeriäänipotista.

- Tuskin löytyy sellaista suomalaista, joka alkaa protestoida sitä, että me ollaan annettu koulukiusaamisen vastaiseen työhön rahaa, he summasivat. 

Minna yllätti juontajat jälleen. 

- Selvä, tämä ei pääty tähän. Minäkin laitan nyt satasen, Minna sanoi. 

Tämän jälkeen monet muutkin kuuntelijat intoutuivat lahjoittamaan rahaa. Juontajat saivat Jarilta Joensuusta tekstiviestin, jossa hän lupasi tuplata potin ja laittaa 200 euroa koulukiusaamisen vastaiseen työhön ja pian tämän jälkeen Tapio lähestyi tekstiviestillä ja kertoi tuplaavansa summan edelleen, eli lahjoittavansa itse 400 euroa. Hetkessä rahaa oli koossa 800 euroa. 

Lumipalloefektio kiihtyi nopeasti. Tekstiviestejä alkoi tulla lähetykseen. Anna-Liisa kertoi lahjoittavansa 1000 euroa koulukiusaamisen vastaiseen työhön. Mutta miten rahalla voi vaikuttaa siihen, että koulukiusaaminen vähentyisi?

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Koulurauhan suunnittelija Eeva-Liisa Markkanen kertoi Radio Novan Iltapäivälle, että lahjoituksilla pyritään muun muassa auttamaan tiedon levittämistä ja nuorten omaa toimintaa kiusaamisenvastaisessa työssä sekä ensijaisesti ennaltaehkäisemään koulukiusaamisen syntyä. 

- Ensisijaisesti pyrimme ennaltaehkäisemään kiusaamista, esimerkiksi kouluttamalla opettajia turvallisen ryhmän rakentamiseen, ja hyvän yhteishengen luomiseen, Markkanen selitti. 

Yhteensä Novan kuuntelijat lupasivat lahjoittaa hurjat 2000 euroa. 

Kuuntele Novan Iltapäivää arkisin klo 14-18. Pääset Iltapäivän Facebook-sivuille tästä

Lue myös: "Lapsestani ei saa tulla koulukiusaajaa" - perheenäidin liikuttava teksti kannattaa lukea

Kilpailut

Uusimmat