Kaverin puolesta kyselen -osiossa mietitään torstaina nykypäivän palaverikäytäntöjä. Puhelimen päähän saadaan Novan Duunikeikalta Mustion linnasta Niina Backman, jonka päivä on ollut täynnä iloa, mutta myös kauhua! Esko pohtii, mistä hänen kotipaikkakuntansa Espoo on tunnettu. Suvin kotikunnan Perniön juttu yllättää Eskon täysin! Millainen oli speed dating tapahtuma, jota Esko oli isännöimässä?
Eskon puvuntakin taskusta löytynyt puhelinnumero herättää paljon kysymyksiä studiossa. Kaverin puolesta kyselen -osiossa etsitään porsaanreikiä. Myös kaupunkilaisten ja maalaisten bussikäyttäytyminen puhututtaa studiossa. Millainen appiukko Esko uskoo olevansa? Kuuntele Iltapäivä parhaat palat tästä!
Radio Novan Iltapäivässä puidaan Suvin ensimmäistä lattarituntia. Kaverin puolesta kyselen -osiossa jeesattiin Rosaa, joka laittoi asuntosäästötilin sileäksi. Myös unohtuvat nimet ja koulujen rahakeräykset puhuttavat studiossa. Mitä asioita Suvi kertoisi 3 minuutin speed-datingeilla – AI NIIN, SE VARMAAN PITÄISI KERTOA! Ei millään pahalla, mutta -osiossa tuottaja Jenni antaa palautetta, joka saa Suvin vaikeaksi. Kuuntele Iltapäivän parhaat palat tästä!
Kaverin puolesta kysellään miten oppia maksamaan laskut ajallaan. Esittäytyminen uusille ihmisille saattaa olla haastavaa ja studiossa onkin yhtäkkiä Eero ja Havi Surtlin. Esko ja Suvi keskustelevat myös mm. Eskon lenkkeilyprojektista, joka saattaa muuttuakin stalkkaukseksi. Kuulijat kisailevat Biisimestari sekä 5 sekunnin kilpailuissa.
Suvi kertoo lomakuulumiset ja snorklailutarinat Thaimaan reissusta. Mysteerikisassa laitetaan jakoon 300 € oikean vastauksen myötä. Kuuluuko naapureita moikkailla ja miksi remppamiehiä on hyvä kestittää? Esko ja Suvi puivat myös Eskon koiranulkoilutuksesta johtuvia vieroitusoireita.
Eskon kanssa on Heidi Suomi, Suvin vielä lomaillessa. Seppo Räty tietämättömyys saa Heidin pohtimaan yleissivistyksen tasoa, tai mikä on yleissivistystä. Samalla myöskin sukelletaan Instagram-maailmaan ja lemmikkien tileihin, koska kuka niitä seuraa ja miksi? Yhteishaun kynnyksellä he myös muistelevat omia lapsuuden haaveammatteja ja miten ne ovat kariutuneet.
Esko ja Heidi myös tuntuvat kisaavan siitä kummalla on enemmän vaivoja ja kuuntelijat liittyvät mukaan kertomalla missä omituisissa tilanteissa kroppa onkaan pettänyt? Kaverin puolesta kysellään mitä pitäisi tehdä, kun suhteessa tulee erimielisyyksiä suhteen suunnasta. Esko myös paljastaa kiertävänsä irtokarkkihyllyt kaukaa, kun Heidi säntää suoraan herkuttelemaan, mutta säntääkö enää näiden tarinoiden jälkeen?
Heidi Suomi saapuu Eskon Seuraksi Suvin lomaillessa. Keskustelu herää asioista, joita on pakko tehdä, esimerkiksi kuplamuovin poksuttelu, vai voisiko sen jättää välistä? Samassa pohditaan naisen paikkaa autossa, onko se ratin takana vai apukuskina? Totta kai tunnelmoidaan myös Olympiamenestystä ja muita sankarieläimiä!
Esko ja Suvi haikailevat vanhojen toimivien asioiden perään. Haikailun lomassa mietitään, miten konttoreille paluu onnistuu näiden poikkeusolojen jälkeen ja Crocsien uusi tuleminen taitaa tulla toimistolle paluun mukana. Tai sitten nämä kaikki suunnitelmat pitäisi unohtaa niin kuin lapsi ostoskeskukseen.
Olympialaishengessä Esko ja Suvi pohtivat urheilua ja sen luomia yllättäviä tilanteita, joissa reaktiot ovat yllättäneet jopa reagoijan itsensä. Sen lisäksi mietitään ratkaisua potkujen jälkeiseen aikaan, miten siitä tilanteesta kannattaa lähteä eteenpäin. Esko on myös laajentanut maustevalikoimaansa Hans Välimäen suosituksesta, kun suvi luottaa klassikon voimaan.
Turkulainen tutkimus innostaa Suvin ja Eskon pohtivat mikä musiikki saa juuston kypsymään kaikista maukkaimmaksi? Esko meinaa joutua pulaan uuden osakeyhtiönsä kanssa, mutta onneksi hänellä on mentorinaan pitkän linjan yrityskonkari Suvi, jolla tosin pään vaivaa tuottaa enemmänkin kotona pyörivä putkiremontti ja sen tuomat peseytymishaasteet. Auton tööttäily myös herättää ristiriitaa, onko se ihan tavanomainen tervehdys vai täysi keskisormen näyttö?
Suvi joutui viikonloppuna väistymään Super Bowlin alta, mutta häntä ei tainnut paljoa harmittaa nämä evakkojärjestelyt. Eskolla on tullut ylitsepääsemätön este vastaan, kun sukka on kadonnut, sillä se on taikasukka. Löytyykö Suvilta empatiaa tähän taikauskoon? Näistäkin asioista huolimatta he ja kuuntelijat auttavat kaveria, jolla on anoppi-ongelmia, mikä on oikea ratkaisu tässä tilanteessa?
Suvilla menee totaalisen hermo Thaimaan matkan järjestelyissä. Voiko lemmikkejä käyttää tekosyynä tai kuka uskoo, jos lemmikit ovat oikeasti syyllisiä. Kaverin puolesta kyselen osiossa puhutaan heippalapuista, onko se oikea tapa käydä keskustelua naapureiden kanssa?
Suvi saa Thaimaan matkalleen yllättäen lisää matkakumppaneita. Ei, Esko ei lähde Suvin seuraksi, vaikka miehellä tuntuukin olevan ostohousut jalassa. Hän kuulostaa ostavan kaiken mitä tarjotaan autosta alkaen. Kaverin puolesta kysellään vessa-asioiden vaikutuksesta romantiikkaan, minkälaisia neuvoja Suvi, Esko ja kuuntelijat antavat tähän?
Esko ja Suvi miettivät kenellä on väistämisvelvollisuus esimerkiksi lenkkipolulla tai kaupan käytävillä. Lähestyvä Thaimaan matkan saa Suvin tulostamaan melkoisen nipun papereita, tuleeko tästä lomakerumbasta lomafiilis? Helsingin Sanomien artikkeli saa Eskon miettimään alan vaihtoa. Maistuisiko sinulle Hunks-munkki ja kahviseurana Esko Eerikäinen?
Suvi ja Esko ovat jälleen yhdessä studiossa! Lähetyksessä keretään pohtimaan pitkän liiton salaisuuksia, luottokorttilaskuja ja niistä eroon pääsyä. Sekä pitäisikö lapsien puhelimissa olla paikannus päällä Vai pitäisikö Eskonkin vain muistaa paremmin asioita? Kaverin puolesta ratkotaan uusiin työkavereihin tutustumista.