Kuva: Fotolia

Viestitä tarjoilijalle haarukan ja veitsen asennolla, oliko ruoka hyvää vai pahaa

07.06.2016 20:45 - Senni Loikala

Haarukan ja veitsen asennoilla pystyy viestittämään ravintolassa muun muassa, maistuiko ruoka ja odottaako asiakas toista annosta.

Monet tietävät, miten haarukka ja veitsi tulee asettaa lautaselle ruokailun päätteeksi, jos tarjoilijalle tahdotaan viestittää, ettei ruokailu jatku enää ja lautasen voi viedä pois. Bright Side -sivustolla uutisoidaan, miten haarukalla ja veitsellä pystyy viestittämään tarjoilijalle myös muita asioita, kuin tiedon ruokailun lopettamisesta.

Lue alta, mitä haarukan ja veitsen asennoilla pystyy kertomaan tarjoilijalle, ja katso esimerkkikuvat jutun lopussa löytyvästä linkistä.

Jatkan syömistä = Aseta haarukka ja veitsi lautaselle siten, että haarukan terät ja veitsen terävä kärki osuvat toisiinsa ja muodostavat ikään kuin ”kolmion”.

Odotan toista annosta = Aseta veitsi lautaselle poikittaissuunnassa ja haarukka sen päälle pystysuunnassa niin, että lautanen on ikään kuin neljässä osassa.

Ruoka oli herkullista = Aseta haarukka ja veitsi poikittaissuunnassa toistensa viereen niin, että veitsi on lähempänä sinua ja haarukka kauempana sinusta.

Olen lopettanut = Aseta haarukka ja veitsi pystysuunnassa toistensa viereen niin, että haarukka on vasemmalla ja veitsi oikealla puolella.

En pitänyt ruoasta = Aseta haarukka ja veitsi samalla tavalla, kuin ”Olen lopettanut” -kohdassa, mutta aseta veitsin kärki haarukan terien väliin.

Pääset katsomaan havainnollistavat kuvat yllä olevista kohdista täältä, artikkelin kolmannesta kuvasta.

Lähde: Bright Side

Lue myös: Viisi tapaa, joilla ravintolat hämäävät sinua käyttämään enemmän rahaa

Kilpailut

Uusimmat