Etelä-Suomeen sakea lumipyry ensi yönä – ajokeli muuttuu erittäin huonoksi

12.12.2014 19:05 -

Etelä-Suomeen saapuu lauantain vastaisena yönä sakea lumipyry, jonka johdosta ajokeli muuttuu erittäin huonoksi. Aiemmin ennakoidut myrskytuulet jäävät lauantaina selvästi Suomen eteläpuolelle.

Ilmatieteen laitoksen perjantaina 12. joulukuuta laatiman ennusteen mukaan voimakas matalapaine liikkuu lauantaina Suomenlahtea pitkin itään ja siihen liittyen Etelä-Suomeen leviää yön kuluessa sakea lumipyry. Samalla myös etelän ja idän välinen tuuli voimistuu, mutta matalapaineeseen liittyvät hyvin voimakkaat länsituulet jäävät selvästi Suomen eteläpuolelle.

Lumisade on voimakkainta maan eteläosassa aamulla tehden ajokelistä erittäin huonon. Päivän kuluessa lumisateet leviävät hieman heikentyneinä paikoin myös maan keskiosaan ja samalla etelärannikolla sade muuttuu ajoittaiseksi.

Lämpötila on lumisateessa hyvin lähellä nollaa, mutta päivällä etelärannikolla lämpötila kohoaa hieman nollan yläpuolelle. Illan aikana lunta sataa vielä maan itäosassa, kun taas lännessä pilvipeite repeilee ja sää pakastuu. – Lunta kertyy maan eteläosassa enimmäkseen 5-10 cm ja maan itäosassa paikoin noin 5 cm, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Henri Nyman.

Kuva: Shutterstock

(Radio Nova, Ilmatieteen laitos)

Kilpailut

Uusimmat