Suomalaisinnovaatio motivoi elämäntapamuutokseen – onko Beddit Suomen luovin?

15.11.2014 09:28 -

Radio Novan Konttori ja Radio Nova liikenteessä esittelevät marraskuun alussa kymmenen luovinta suomalaista. Toiseksi viimeisenä esittelyvuoroon unenlaatua tutkivan Bedditin kehittäjä Lasse Leppäkorpi. 

MTV, Radio Nova ja Slush etsivät yhdessä tulevaisuuden suuria suomalaisia ideanikkareita ja visionäärejä.

Perjantaina 14. marraskuuta esittelyvuorossa on ihmisen unenlaatua mittaavan Bedditin kehittelijä Lasse Leppäkorpi. Sovellus pisteyttää nukutut yöt muun muassa hengitystä ja pulssia mittaamalla. Urheilurasituksen vuoksi aiemmin kärsinyt Leppäkorpi itse havaitsi sovellukselle olleen tarvetta.

– Jouduin nukkumaan rinnan ympäri laittavan sykemittaripannan kanssa, jonka perusteella arvioitiin milloin voin taas harjoitella. Se oli ärsyttävää. Myöhemmin tutustuin menetelmään, jossa sydämen toimintaa voi mitata ilman antureita, Leppäkorpi avaa idean syntyä.

Jokainen voi Leppäkorven mukaan hyötyä Bedditistä.

–Hyvin harva todellisuudessa tiedostaa, miten nukkuu. Bedditin avulla pystyy selvittämään, minkälaisia haasteita uneen liittyy ja mitä niille voi tehdä. Se auttaa myös elämäntapamuutoksessa, kuten vaikka painon pudottamisessa. Mittaus on motivoivaa ja on helpompi parantaa jotian, mitä voi mitata.

Kuuntele Leppäkorven haastattelu alta!

Konttori ja Radio Nova liikenteessä esittelevät kymmenen luovinta suomalaista seuraavasti:

ma 3.11 Simo Suoheimo - Ambronite
ti 4.11. CosmEthics - Katariina Rantanen 
ke 5.11. Eniram - Jussi Pyörre 
to 6.11. Sarpaneva Watches - Stepan 
pe 7.11. South of North - Inari Virkkala
ma 10.11. Stylewhile - Jutta Haaramo
ti 12.11. Sävelkello - Perttu Pölönen
ke 12.11. Transfluent - Jani Penttinen 
to 13.11. Walkbase - Tuomas Wuoti
pe 14.11. Beddit - Lasse Leppäkorki

Voit äänestää Lassea ja tutustua muihin SLUSH-tapahtuman järjestäjien valitsemiin finalisteihin osoitteessa www.luovimmatsuomalaiset.fi. Twiittaa aiheesta hashtagilla #rohkeasuomi.

Marraskuun 18.-19. marraskuuta kasvuyritykset, sijoittajat ja media kokoontuvat Messukeskukseen SLUSH-konferenssiin. Syy uuteen paikkaan on järjestäjien mukaan se, että SLUSH on kasvanut muutamassa vuodessa liian suureksi Kaapelitehtaalle.

(Maria Rautio / Radio Nova)

Kuva: Shutterstock

Kilpailut

Uusimmat