Redrama avoimena: "Pääsin sellaiselle pohjalle, että en halunnut enää elää"

10.03.2014 13:15 -

Redrama on noussut yhdeksi Suomen kansainvälisesti kiinnostavimmaksi muusikoksi vuosien saatossa. Hän  työskentelee alan isojen nimien kanssa ja ura on voimakkaasti nousussa. Vaikka ulkoisesti moni asia on sujunut upeasti, on pinnan alla kytenyt.



Redrama, alias Lasse Mellberg, on puhunut avoimesti julkisuudessa päihteiden käytöstään sekä itsetuhoisista ajatuksistaan, jotka ajoivat hänet lähes itsemurhan partaalle.  Mies on ollut raittiina jo vuosia. Elämä hymyilee, vaikka aina ei niin ole ollut.

- En päässyt itse yritykseen saakka, mutta pääsin sellaiselle pohjalle, että en halunnut enää elää. Olin hyvin lähellä. Se ei ollut enää sellainen avunhuuto, itsesääli. Mietin, että tämä ei enää toimi. Mutta sitten se siitä kääntyi, Redrama kertoi Enbuske & Linnanahde Crew:n haastattelussa.

Päihteet tulivat elämään vähitellen.

- Kyllä se alkoi todella nuorena. En nähnyt sitä. Oli sellainen pohjavire, että koko ajan on jotain pielessä. Silti juomisen ja muiden päihteiden kautta olin vakuuttunut, että mulla on hauskaa ja tää on hauskaa. Oli pitkä, pitkä prosessi myöntää itselleen, että jotain on vialla, Redrama kertaa ajautumistaan entistä enemmän päihteiden pariin.

- Alkoholi oli aina pääroolissa mulle. Sen  lisäksi oli kannabista ja vahvempia, muusikko luettelee käyttämiään eri aineita.

- Se ei ollut päivittäistä. Olin pitkiä pätkiä täysin ilman. Sitten kun lähdin, palkitsin itseäni. Siitä tuli sellaisia 2-5 päivän putkia aamusta iltaan, hän muistelee.

Lopulta mies pyristeli irti ja halusi muuttaa elämäänsä toiseen suuntaan.

- Kun pääsi kolmeenkymppiin, niin rupesi huomaamaan, mitä on tapahtunut lähellä olleille ihmisille. Suurimmalle osalle on käynyt huonosti.

Redrama kertoi kuitenkin saaneensa ymmärrystä niiltä ihmisiltä, joiden kanssa pyöri hurjimpina vuosinaan.



Voiko Redrama olla varma, ettei sorru enää vanhoihin tapoihinsa?

- En voi. En pysty siitä tietää, mutta tällä hetkellä tuntuu siltä, että se ei ole taakka. Tämä ei ole raskasta enää. Jos se olisi puristus, eli joutuisin puristamaan itseäni "älä lähde Lasse tänään baariin", niin en olisi voinut olla selvänä näitä vuosia.

- Mä pystyn elää näin, mä voin elää näin. Mä en haluaisi tulla normaaliksi, että voisin vähän ottaa ja mennä baariin. Olen täysin onnellinen eläessäni tätä elämää, mitä elän nyt. Teen töitä sen eteen, että pysyisin tässä näin. En kuitenkaan suunnittele, mitä teen viiden vuoden päästä.

Kuuntele koko haastattelu:


Redraman neljäs studioalbumi Reflection julkaistiin 28. helmikuuta. Levyltä on julkaistu hittisinglet Clouds ja Let Go.

Kilpailut

Uusimmat