Kesärenkaissa saa ajaa maaliskuusta lähtien - muistatko mitä laki ohjeistaa?

01.03.2014 09:00 -

Kesärenkaiden vaihdossa ei kannata kiirehtiä ja lainsäädännön mukaan nastarenkaita saa käyttää aina, kun sää tai keli sitä edellyttää, muistuttaa Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi. Kesärenkaat saa vaihtaa aikaisintaan 1. maaliskuuta lähtien.

Lainsäädännössä kesärenkaiden vaihto kannattaa ajoittaa siten, ettei liukkaudesta ole enää vaaraa yölämpötilojen pysyessä plussalla. Periaatteessa kesärenkaat on vaihdettava maaliskuun loppuun mennessä tai toista pääsiäispäivää seuraavaan maanantaihin mennessä – näistä päivistä myöhemmän mukaan. Tässäkin takarajassa on huomioitava kelivaraus.

Vanhoja kitkarenkaita ei saa siirtää kesärenkaiksi, koska esimerkiksi niiden pito kuivalla tai märällä asfaltilla on selvästi kesärenkaita huonompi.

Renkaiden kunto ja rengaspaineet on syytä tarkistaa aina renkaiden vaihdon yhteydessä. Vesiliirron välttämiseksi renkaiden kulutuspinnan olisi hyvä olla vähintään 4–5 millimetriä. Rengaspaineet kannattaa tarkistaa kuukausittain, sillä väärät paineet heikentävät ajoneuvon ajo-ominaisuuksia ja lisäävät polttoaineen kulutusta. Renkaiden lisäksi ajovalojen toimivuus tulisi tarkistaa säännöllisesti.

Kuva: Shutterstock

(Radio Nova, Trafi)

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat