Radio Novan Kristoffer: Mummilla oli aina vastaus kaikkeen!

19.11.2013 12:09 -

Radio Nova juhlii isoäitejä ympäri Suomen (ja miksei muuallakin) erityisellä #soitetaanmummolle-päivällä. Päivän kunniaksi juontajatkin jakavat parhaita mummomuistojaan.

Radio Novan tuottaja Kristoffer Ignatius muistaa mummin opit.

- Mummini oli minulle se ihminen, kenen kanssa opin keskustelemaan ja kuuntelemaan. Tapana oli se, että mummi istui kiikkustuolissa ja minä kyselin. Mummilla oli aina vastaus. Sadepäivinä makasin leivinuunin päällä ja vahtasin mummin touhuja.

- Mummin kanssa tuli koettua paljon hauskoja hetkiä. Ajoimme potkurilla isossa mäessä ojaan, meihin molempiin iski salama, juoksimme karkuun naapurin lehmiä. Oma juttunsa olivat mummin lukuisat lorut ja rukoukset. Niitä oli paljon: "Nyt syödään tiukkaan", "Onko sinulla paha elämä? (flunssa ym.)", Siunnoo minnuu, sinnuu ja koko muailmmoo".

- Mummilla oli aina mekko päällä. Ei koskaan housuja. No, joskus. Viimeinen puheluni mummolle oli se, kun nauroimme sille, että uhkasin ostaa hänelle farkut! Nauroimme pitkään!, Kristoffer muistelee.

Juhli kanssamme mummoja torstaina 21. marraskuuta! Mukana on monenlaisia mummoja, heti aamusta lähtien. Voit toki muistaa omaa mummoasi vaikkapa soitolla, ehkä jo heti tänään.

Kuva: Shutterstock

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat