Sää muuttuu talviseksi - yllättävätkö sateet ja keli jälleen autoilijat ja sinut?

16.10.2013 20:08 -

Ilmatieteen laitoksen 16.10. tekemän ennusteen mukaan torstain aikana lähestyvä laaja matalapaine tuo mukanaan paikoin runsaita sateita.

Viranomaiset painottavat kelinmukaista ajotapaa talviliikenteen turvallisuuden varmistamiseksi. Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi ja Liikennevirasto muistuttavat, että olennaista on tunnistaa vallitsevat olosuhteet talvella ja mukauttaa ajotapansa ja -taitonsa sen mukaan.

Matalapaine liikkuu perjantain aikana Suomen yli itään ja pohjoisesta alkaa virrata kylmää ilmaa. Näillä näkymin sateen olomuoto on maan eteläosassa pääosin vettä.

Satakunnasta Pirkanmaan yli Etelä-Savoon ja Etelä-Karjalaan ulottuvalla alueella sade tulee vetenä, räntänä tai lumena. Pohjanmaalta Kainuuseen ja Pohjois-Karjalaan ulottuvalla alueella valtaosa sateesta tulee lumena ja lunta voi kertyä paikoin yli 10 cm. Lappiin loppuviikon yhtenäiset lumisateet eivät näytä yltävän, mutta siellä jatkuu talvinen pakkassää.

Viikonloppuna yöpakkasta esiintyy koko maassa. Sateet ja yöpakkaset voivat vaikeuttaa liikennettä teiden liukkauden takia.

Talvi- ja nastarenkaita saa ja tulisi käyttää aina, kun sää tai keli niin edellyttää. Liikkuva poliisi muistuttaakin, että nastarenkaita saa käyttää aina, kun liukas keli on todennäköinen. Talvirenkaita tulee käyttää joulukuun alusta helmikuun loppuun.

Kuvat: Shutterstock

(Radio Nova, Trafi, Ilmatieteen laitos, Poliisi)

Kilpailut

Uusimmat