Jukka Rintala uskoo kahden asian näkyvän tulevissa linnan juhlissa - mistä on kysymys?

11.06.2013 13:20 - - Luettu 2 305 kertaa

Muotisuunnittelija Jukka Rintala on yhtä aikaa teollinen muotisuunnittelija, uniikkipukujen suunnittelija, sisustustuotteiden suunnittelija sekä akvarellisti. Rintala vieraili Enbuske & Linnanahde Crew:n vieraana.  

Viime viikkoina on kohistu Marimekon suunnittelija Kristina Isolan kopioinnista. Isola myönsi, että hänen Marimekolle suunnittelemansa Metsänväki-kangas on kopio ukrainalaisen taiteilijan Maria Primatšenkon teoksesta Rotta matkalla. Miten Jukka Rintala on suhtautunut asiaan?

- Olen suunnitellut pitkiä aikoja Marimekolle. Tein töitä sinne 80-luvulla ja Kirsti Paakkasen aikana, Jukka Rintala kertoo Enbuske & Linnanahde Crew:n haastattelussa. Rintala muistelee yhteistyön kestäneen peräti 18 vuotta.

- Marimekko on sellainen talo, joka on peräänkuuluttanut nimenomaan omaa designia. Bisnestähän siellä tehdään. En tiedä taustoja tapauksesta. Pitää luottaa vain siihen omaan "original Jukka Rintala" -kädenjälkeen ja keskittyä omiin asioihin, Rintala muotoilee.Rintala tunnetaan erityisesti näyttävistä puvuistaan tasavallan presidentin Itsenäisyyspäivän vastaanotolla. Kuinka aikaisin pukujen valmistaminen alkaa?

- Yleensä linnan juhlien puvut tehdään lokakuusta joulukuun alkuun. Nyt on erilainen itsenäisyys tulossa, Rintala kertoo ja viittaa tuleviin juhliin, jotka pidetään Tampere-talossa, presidentinlinnan ollessa remontissa.

- Tamperelaisuus näkyy varmasti puvuissa. Olemme tehneet lisäksi yhteistyötä Tampere-talon kanssa. Olemme siellä ravintolasisustuksessa mukana, Jukka Rintala kertoo. Esimerkiksi hän mainitsee omat nimikkomatot.

- Kun paikka on moderni, hieno talo, niin se vaikuttaa siihen suuntaan, että luvassa on enemmän modernia pukeutumista, Jukka Rintala uskoo.

- Toivottavasti se on pitkä pukujuhla, Rintala toivoo ja viittaa mekkojen pituuteen Itsenäisyyspäivän vastaanotolla.

Kuuntele koko haastattelu:(Radio Nova)

Arvostele artikkeli

Kilpailut

Uusimmat