Syövän hoidossa läpimurto - onko asenteissa silti petrattavaa?

04.06.2013 08:47 -

Melanooman ja muiden syöpien hoidossa on saavutettu mahdollinen läpimurto. Läpimurto perustuu ihmisen oman puolustusjärjestelmän vahvistamiseen. Melanooman tapauksessa on aurinko petollinen lämmittäjä, jolta ei muisteta suojautua.

Miksi me emme muista laittaa aurinkorasvaa ja suojautua paahteelta? Asiasta keskusteli Enbuske & Linnanahde Crew.Läpimurto?

Tuoreessa tutkimuksessa potilaille annettiin kahta lääkettä, joista toinen ei ole vielä markkinoilla. Kun potilaat olivat saaneet kumpaakin lääkettä yli kolmen kuukauden ajan, puolella potilaista syöpäkasvain pienentyi vähintään 80 prosenttia.

Suomessa näitä uusia lääkkeitä aletaan tutkia jo ensi viikolla ainakin Helsingissä ja Tampereella.

- Tulos on alustava, mutta tulos on erittäin merkittävä. Näiden lääkkeiden yhditelmä vaikuttie erittäin tehokkaalle ja se äyttää paljon paremmalle kuin mikän aikaisempi tapa aktivoida elimistön omia puolustussoluja syöpää vastaan, syöpähoidon suurkokouksesta tavoitettu Hyksin vastaava ylilääkäri Petri Bono kertoo MTV3-uutisille.

Suojautuminen kannattaa

Totuttelu lämpöön ja aurinkoon kannattaa. Tällöin ihon luontaiset suojamekanismit, rusketus ja päällimmäisten ihosolukerrosten paksuuntuminen, ehtivät toimia ja suojata ihoa.

Kevätaurinko moninkertaistaa syöpäriskin - muista nämä asiat ajoissa

(Radio Nova, MTV3, Säteilyturvakeskus)

Kilpailut

Uusimmat