Poliisi vetoaa vanhempiin nuorten alkoholinkäytöstä koulujen päättymisviikonloppuna - näin kävi viime vuonna

31.05.2013 14:48 -

Poliisi valvoo perinteisesti nuorten päihteiden käyttöä tehostetusti koulujen päättymisviikonloppuna 31.5. - 2.6.2013 koko maassa.

Poliisi valvonnan erityiskohteena on tänä vuonna nuorten päihteiden käyttö erityisesti lasten leikkipaikoilla sekä päiväkotien ja koulujen pihoilla. 

Valvonnalla pyritään puuttumaan myös alkoholijuomien välitykseen alaikäisille sekä alaikäisten luvattomaan alkoholin nauttimiseen ja hallussapitoon. Poliisi puuttuu normaaliin tapaan valvonnassa yleisten paikkojen häiriöihin ja humalajuomiseen. 

Poliisi muistuttaa, että alkoholilain mukaan alle 18-vuotias nuori ei saa pitää hallussaan mitään alkoholijuomaa. Jos alaikäisellä on alkoholia hallussa, poliisi ilmoittaa asiasta nuoren vanhemmille sekä lastensuojeluviranomaisille. Tämän lisäksi seurauksena on useimmiten 20 euron rikesakko ja juomien menetys. 

Viime vuonna poliisin "haaviin" jäi valvontaviikonlopun aikana noin 2 700 litraa erilaisia laittomasti hallussapidettyjä alkoholijuomia.

Lastensuojeluilmoituksia poliisi teki valvonnan yhteydessä noin 1 200 lapsesta ja nuoresta. 

Poliisi haluaa vedota lasten ja nuorten vanhempiin, että he kävisivät lasten ja nuorten kanssa alkoholin laittomaan hallussapitoon ja nauttimiseen liittyviä keskusteluja myös koulujen päättymisviikonloppuna.

Kilpailut

Uusimmat