Timo Soini uskoo: Enemmistö suomalaisista pitää avioliittoa miehen ja naisen välisenä liittona

29.05.2013 11:06 -

Ranska on Euroopan 9. ja maailmanlaajuisesti 14. maa, joka salli homoavioliitot. Ranskassa hyväksyttiin hiljattain laki, joka sallii sekä samaa sukupuolta olevien avioliitot että adoptointioikeuden.

Timo Soini kertoo tuoreessa blogissaan osallistuneensa viikonloppuna Pariisissa mielenosoitukseen heteroliittojen puolesta. Pariisissa osoitettiin sunnuntaina voimakkaasti mieltä homojen avioliittolakia vastaan. Poliisin arvion mukaan marssiin osallistui noin 150 000 ihmistä.

Enbuske & Linnanahde Crew soitti Timo Soinille ja kysyi lisää hänen osallistumisestaan mielenilmaukseen. Miksi hän meni mukaan?

- Sen takia, että minä otan kantaa aina, kun minulla on mielipide, Soini kertoo. Ranskaan hän meni puhumaan Eurosta ja Euroopan Unionista.

- Seuraavana päivänä sattui olemaan mielenosoitus ja ajattelin, että minähän olen peruseurooppalainen, että osoitetaan mieltä Brysselissä ja milloin missäkin. Ajattelin: Kappas, mennäänpäs mukaan, Soini kertaa osallistumistaan kulkueeseen.

- Katson näin, että avioliitto on miehen ja naisen välinen liitto, niin katsoo moni muukin, kuten sadattuhannet mielenosoittajat Ranskassa. Uskon kanssa, että enemmistö Suomen kansasta on tätä mieltä.

- Tämä ei ole kannanotto mitenkään ihmisten homoseksuaalisuuteen. Minä kannatan pariliittoa: perintö- ja muut oikeudet ovat samat kaikille, mutta avioliitto on minulle miehen ja naisen välinen liitto, Soini toteaa.

- Kuten tiedätte. Minä sanon mielipiteeni ja kannan siitä vastuun.

Kuuntele koko haastattelu:



(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat