Juhani Tamminen ärähti jääkiekon nykytilasta - kritiikkiä satoi pelaajille ja vanhentuneille säännöille

09.04.2013 09:22 -

Jääkiekkovalmentaja Juhani "Tami" Tamminen soitti Enbuske & Linnanahde Crew:n lähetykseen ja anoi tulla täyslaidallisen kotimaisen kiekon nykytilasta.

Keskustelu lähti käyntiin Jari Kurrin haastattelusta, missä kiekkolegendalta kysyttiin kotimaisen kiekon nykytilasta ja lisääntyneestä kiekkoväkivallasta. Monien muiden tapaan Kurri muistutti pelaajien keskinäisestä kunnioituksesta toisiaan kohtaan, sekä puhui sääntöjen, sekä varusteiden olevan päivityksen tarpeessa.

Juhani Tamminen soitti haastattelun perään studioon tien päältä ja toi esille oman näkemyksensä asiaan.

- Jonkun päivän mukana olleena, huomattavasti enemmän kysymys (kiekkoväkivallasta) on siinä, että pelin sääntöpolitiikka ei ole pysynyt kehityksessä mukana. Toiseksi, nämä nykypäivän "veljet" eivät osaa ottaa taklauksia vastaan, Tamminen toteaa.

- Kun puhutaan, että nykypelaajat ovat niin jumalattoman vahvoja. En kiistä sitä, mutta Vellu Ketola (Veli-Pekka Ketola) nosti penkistä 175 kiloa. Voin kertoa, että otetaan kaikki suomalaiset pelaajat nykypäivänä, kukaan ei yllä lähelläkään sitä.

- Seppo "Pappa" Lindström, joka oli maajoukkueen ykköspakki 70-luvun alussa, juoksi "satasen" aikaan 11,2 (sekuntia). Nykyisistä pelaajista yksikään ei juokse samaa.

- Kaikki sanovat, että nykypelaajat ovat nopeita ja sitä ja tätä. Kyllä nämä loukkaantumiset ovat enemmänkin siitä, että sääntö- ja varustepolitiikka eivät ole pysyneet kehityksen tahdissa.

- Toisen pelaajan kunnioittamisen taustalla on se, että ei osata enää ennakoida, eikä ottaa taklauksia vastaan. Kukaan ei opeta perustaitoja. Kaikki taklaa kädet yllä.

Juhani Tamminen ei kuitenkaan väitä, että nykypelaajat ovat huonossa kunnossa.

Kuuntele Juhani Tammisen kommentit:



(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat