Miten valita oikeat talvirenkaat - aloita näillä ohjeilla

26.10.2012 10:14 -

Markkinoilla on useita eri merkkien kitkarenkaita, eikä oikean renkaan löytäminen ole helppoa.

Paras vihje on tutustua autolehtien julkaisemiin rengastesteihin. Testeistä käy ilmi, että pohjoisiin talvioloihin kehitetyt renkaat selviytyvät parhaiten Suomen vaihtelevissa talvikeleissä.

Korkealaatuinen nastaton talvirengas rullaa kevyesti ja lisäksi renkaan talvipito on hyvä vaihtelevissa keleissä. Kitkarenkaiden valmistajat painottavat renkaissaan tiettyjä ominaisuuksia, riippuen siitä mihin oloihin rengas on kehitetty.

Suomessa myynnissä olevat kitkarenkaat voidaan jakaa kahteen pääryhmään: keskieurooppalaisiin ja pohjoismaisiin oloihin kehitettyihin renkaisiin. Keskieurooppalaisiin oloihin tarkoitetuissa renkaissa painotetaan ajo-ominaisuuksia kuivalla ja märällä alustalla, kun taas pohjoismaiset nastattomat renkaat on kehitetty antamaan hyvä pito jäisillä ja lumisilla teillä.

Kuluttajan on vaikea tietää mikä talvirengas on kehitetty pohjoismaisiin ja mikä keskieurooppalaisiin oloihin, koska se ei käy ilmi renkaasta. Ammattitaitoinen rengasmyyjä osaa vastata tähän kysymykseen ja vastaus löytyy myös autolehtien testeistä.

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat