Radio Nova tavoitti kohukirjailija Minttu Vettenterän: Enkeli-Elisa oli todellinen henkilö!

13.08.2012 08:56 -

Radio Novan Enbuske & Linnanahde Crew tavoitti langan päähän julkisuudessa paljon keskustelua ja kohua aikaansaaneen Minttu Vettenterän. Kirjailija pysyy edelleen sanojensa takana.


TAUSTAA

Enkeli-Elisa on koulukiusatun ja itsemurhan tehneen 15-vuotiaan tytön tarina, joka levisi ensin internetissä ja omakustannekirjana ja sitten tiedotusvälineissä.

Lähtökohtana Enkeli-Elisan tarinan saamalle julkisuudelle olivat Minttu Vettenterän blogi, Enkeli-Elisalle omistettu muistosivusto, Enkeli-Elisan vanhempien kirjoittamaksi ilmoitettu blogi, Enkeli-Elisalle omistettu Facebook-sivu sekä Vettenterän julkaisema omakustannekirja Jonakin päivänä kaduttaa.

Enkeli-Elisasta kerrottiin helmikuussa 2012 lehdissä, televisiossa ja radiossa. Elisan Facebook-ryhmässä oli heinäkuussa 2012 yli 40 000 jäsentä

Huomio johti muun muassa koulukiusaamisen vastaisen yhdistyksen perustamiseen. Heinäkuussa 2012 Helsingin Sanomien Kuukausiliite asetti kyseenalaiseksi tarinan todenperäisyyden. Poliisi aloitti esitutkinnan tapaukseen liittyen, ja kirjan kirjoittajaa epäiltiin petoksesta. Myöhemmin poliisi tiedotti, että kirjailijaa ei enää epäillä rikoksesta.

- Vaikka tiesin, että en ole mitään väärää tässä tehty, niin olihan se helpotus, että saatiin viralliselta taholta tällanen lausunto tähän villiin keskusteluun.

- Kyllä, Elisa on ollut ihan oikeasti olemassa, Minttu vakuuttaa Radio Novan Enbuske & Linnanahde Crewn haastattelussa.

Vettenrannan mukaan kirjan Elisa eroaa todellisesta Elisasta vain tunnistetietojen perusteella. Elisan tiedot salaamalla Vettenranta on kertomansa mukaan pystynyt suojelemaan Elisan lähipiiriä.

- Kyse oli myös siitä, että tein romaania, Vettenranta muistutti.

Enbuske kysyi Vettenrannalta, mitä hän on mieltä siitä väitteestä, että Hesarin toimittajien haastattelemat asiantuntijat sanoivat, että Enkeli-Elisan tarina luo sankarimyyttiä, joka ehkä voi lisätä nuorten itsemurhia.

- Tästä löytyy tutkimustietoa puolesta ja vastaan, Vettenranta kommentoi.

(Radio Nova, MTV3, Wikipedia)

Kilpailut

Uusimmat