Radio Nova seurasi kahvilan aamutoimia - Suomalaiset hurahtivat erikoiskahveihin!

15.05.2012 13:30 -

Suomalaiset rakastavat kahvia, varsinkin aamuisin. Kahvin saloihin lähti perehtymään Radio Novan Erikoismies Laitinen. Tähän paras paikka oli aito, perinteinen kahvila.

Kahvilat ovat saamassa Suomesta vankan jalansijan. Lähes joka kaupungista löytyy jo lukuisia kahviloita, joiden palveluita käytetään yhä enemmän.

Oman lukunsa tuovat monikansalliset yhtiöt, jotka ovat löytämässä Suomen. Esimerkiksi Amerikkalainen kahvilaketjujätti Starbucks aikoo Helsingin Sanomien mukaan avata Suomeen jopa 15-20 kahvilaa lähitulevaisuudessa.

Millainen on kotimainen kahvilakulttuuri nykyään? Mikä on hyvän kahvin salaisuus ja resepti? Kuuntele Erikoismies Laitisen raportti kahvilasta ja kahvista:

Nuoren helsinkiläisparin perustama kahvila Sävy on nopeasti saavuttanut erikoiskahvien ystävien vankan suosion. Eikä syyttä, sillä Mikko ja Kaisa Sarénin perheyritys on syntynyt vahvasta intohimosta kahviin.

Sarénin perheeseen kuuluukin tätä nykyä sekä vuoden 2012 taitavin helsinkiläinen latte art –taituri, että vuoden 2011 kahvinmaistelun Suomen mestari.

LUE MYÖS:

Tiesitkö nämä seikat kahvista - lue kaikki yllättävät tiedot suosikkijuomasta

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat