Autoilija - älä tee näin pääsiäismatkalla!

05.04.2012 07:38 -

Autoliitto kehottaa pohjoiseen matkustavia dieselautoilijoita tankkaamaan vielä talvi- tai vähintäänkin välilaatua käynnistysongelmien välttämiseksi.

Syynä tähän on kireät yöpakkaset, jotka ovat hyydyttäneet dieselautoja vielä huhtikuun puolella.

Vaikka päivälämpötilat ovat koko Suomessa pääosin nollan tuntumassa tai jopa reilusti plussalla, on yöllä monin paikoin jopa paukkupakkasia. Tämä on tuntunut muun muassa Autoliiton tiepalvelupäivystyksessä, jonne tulee erityisesti aamuisin avunpyyntöjä käynnistysongelmaisten dieselautojen takia.

- Lapin yli 20 asteen yöpakkaset ovat aiheuttaneet jonkin verran ongelmia etelästä matkanneille dieselautoilijoille. Ongelma on sama kuin syksyn ensimmäisten pakkasten aikaan. Monen auton tankissa on jo kesädieseliä, joka ei liiku enää polttoainesuodattimen läpi kovilla pakkasilla, Autoliiton turvapalvelupäällikkö Jonne Luomala toteaa.

Harva autoilija edes katsoo tähän aikaan vuodesta, mitä laatua dieselpistoolista tulee. Varsinkaan uudet dieselautoilijat eivät aina tule edes ajatelleeksi asiaa.

Pääsiäisenä ongelmatapausten määrä voi moninkertaistua, koska moni matkustaa pyhien ajaksi Lapin hiihtokeskuksiin. Autoliitto kehottaakin Pohjois-Suomeen matkustavia tankkaamaan dieselautoihinsa väli- tai talvilaatua, jota on edelleen melko hyvin saatavilla.

- Kesälaatua ei vielä kannata pohjoiseen lähtijöiden tankata, sillä dieselauton hyytyminen pakkasen takia aiheuttaa ongelmia, joita ei pelkällä sulattelulla ratkota. Usein ainakin polttoainesuodatin pitää vaihtaa, Autoliitosta neuvotaan.

(Radio Nova, Autoliitto)

Kilpailut

Uusimmat