Helsingistä löytyy tropiikki ympäri vuoden - katso upeat kuvat!

28.03.2012 11:48 -

Kasvitieteellinen puutarha ja kasvimuseo on osa Luonnontieteellistä keskusmuseota, jonka kokoelmat ovat kansalliskokoelmia. Yksi puutarhoista löytyy Helsingin keskustasta.

Kaikkiaan kasvitieteellisien puutarhojen kokoelmissa on n. 3,1 miljoonaa näytettä kasveista ja sienistä. Lisäksi kahdessa erillisessä puutarhassa (Kaisaniemi ja Kumpula) on kasveja lähes kaikkialta maailmasta.

Kasvihuoneet tuovat trooppisen tuulahduksen arjen keskelle. Kasvihuoneissa voi tutustua mm. sademetsän ja aavikon monipuoliseen kasvimaailmaan. Kasvihuoneiden kätköissä kasvaa myös lihansyöjäkasveja, jotka ovat erinomaisia esimerkkejä kasvien sopeutumisesta erilaisiin ympäristöihin. Palmusalissa puolestaan voi ihmetellä seychellienpalmua, jonka siemen on maailman suurin.

Erikoismies Laitinen vieraili upeassa tropiikissa. Haastattelussa ylipuutarhuri Merja Pulkkinen, kuuntele raportit:

Yhteensä kokoelmissa on 7050 eri alkuperää olevaa kasvia 4230 taksonista, sisältäen puita, pensaita ja monivuotisia perennoja sekä kaksi- ja joitakin yksivuotisia kasveja. Kasvikokoelmia käyttävät sekä koti- että ulkomaiset tutkijat kasvitaksonomiaa, kasvimaantiedettä ja niiden lähialoja koskevissa tutkimuksissa.

LUONNONTIETEELLISEN MUSEON VERKKOSIVUT

Erikoismies Laitinen vieraili upeassa tropiikissa. Haastattelussa ylipuutarhuri Merja Pulkkinen, kuuntele raportit:(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat