Annika Metsäkedon vaarallinen työmatka Thaimaassa: Vartioi kilpikonnan munia ryövääjiltä!

14.03.2012 13:28 -

Radio Novan Annika Metsäketo lähti Thaimaahan kahdeksi viikoksi vapaaehtoistyöhön suojelemaan merikilpikonnia munimisessa. Kyseessä ei ole huvimatka, vaan todellinen työrupeama hyvän asian puolesta.

KUUNTELE KOKO ANNIKAN RAPORTTI THAIMAASTA:- Mä olen ollut täällä vasta kaksi päivää, mutta tuntuu, että olisin ollut täällä jo 5 päivää.

- Aloitin tämän reissun sillä, että olimme jo viime yön rannalla. Olimme siellä vahtimassa kilpikonnien pesää, mistä oli kuoriutunut poikasia toissayönä. Niitä pystyy vielä kuoriutumaan vielä pari yötäkin sen jälkeen. Katsomme, että ne pääsevät mereen.

- Siellä me olimme koko yön ja ei ne kuoriutunut koko yönä. Nyt sinne lähtee osa ensi yöksi, mutta mulle riitti ja mä lähden seuraavaksi katsomaan makean veden kilpikonnia, Annika kertoo ensikosketuksestaan vartiotyöhön merenrannalla.

- Siellä on laitettu syöttejä niille (kilpikonnille). Jos kilpikonnia on saapunut, niin me otamme ne kiinni ja mitataan sekä punnitaan. Samalla katsotaan, onko kyseessä sama tyyppi, kuin esimerkiksi viime vuonna, Annika kertoo tehtävistään Thaimaassa.

Paikalla Koh Phra Thong- ja Ko Ra -saarilla on lukuisia vapaaehtoisia paikallisten apuna suojelmassa ja auttamassa uhanalaisia kilpikonnia.

- Tänne voi tulla kuka vaan. Jos joku on kiinnostunut, niin tämä on avointa kaikille halukkaille. Täällä ei olla missään hienossa hotellissa uima-altaan ääressä. Olen kahlannut tänään polvia myöten mudassa. Viime yönä heräsin siihen, että messevän kokoinen rapu saksi mun varpaita, Annika kuvailee ensi päiviään.

- Merikilpikonnia on täällä enää kolmea lajia ja niitä suojellaan. Niiden suurin uhka on ihmiset. Yllätys oli se, että jos me näemme kilpikonnan tekevän pesän ja munivan, niin meidän pitää vahtia niitä 48 tuntia, etteivät ihmiset tule ja syö niitä.

- Se on suurinta herkkua ja kiellettyä, joten luonnollisesti osa yrittää saada himoittua herkkua itselleen, Annika selittää. Munat säilyvät "hyvinä" ensimmäiset 48 tuntia.

- Joka päivä käydään rannat läpi. Mä lähden aamulla aikaisin kiertämään rannat ja katsotaan, onko kilpikonna käynyt munimassa.

KUUNTELE KOKO ANNIKAN RAPORTTI THAIMAASTA:LUE MYÖS:

Annika Metsäketo lähtee Thaimaahan suojelemaan merikilpikonnia

MISTÄ ON KYSE?

Finnmatkat ja Ekomatkaajat etsivät vapaaehtoistyöntekijää Thaimaan merikilpikonnaprojektiin, jonka tarkoituksena on jo 15 vuoden ajan pyritty suojelemaan kilpikonnien pesiä, valistamaan paikallisia kalastajia sekä tutkittu merikilpikonnien käyttäytymistä. Vapaaehtoiset tarkistavat saaren kolme rantaa jokaisena aamuna ja tarkkailevat myös kilpikonnien syömiskäyttäytymistä meressä läheiseltä kukkulalta. Lisäksi vapaaehtoiset osallistuvat eri aktiviteetteihin kuten museon esittelyyn, lasten opettamiseen jne. projektin aikana. Lue lisää

Radio Nova seuraa Annikan työskentelyö taajuudella tulevien viikkojen ajan. Myöhemmin on tarjolla kurkistuksia myös Annikan matkapäiväkirjaan!

(Radio Nova)

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat