Suosikkilaulaja uhkasi hylätä megahittinsä sanat: Tällaisia sanoja ei levylle!

14.09.2011 15:00 -

Radio Novassa vieraillu Freeman paljasti melkeinpä hylänneensä suurimman hittinsä Hectorin sanojen vuoksi.

Asia tuli ilmi, kun Minna Kuukka ja Janne Kataja tiedustelivat laulajalta hänelle merkittäviä asioita. Rakastyettu laulaja täytti 60-vuotta 14.9.2011.

- Varmaan tuo vuosi 1976 ja Ajetaan tandemilla, Hectorin loistokkaat sanat. Ne oli niin loistokkaat sanat, että silloin kun mä näin ne ekaa kertaa niin mä olin ihan "hoo moilanen", että eihän tämmösiä sanoja voi laittaa levylle, Freeman muisteli.

- Onneksi nukuin rauhassa yöni yli ja päädyin siihen, että kyllä nää voi laittaa. Hei, tässä on jotain vitsiä ja nyt 35-vuotta myöhemmin niissä on edelleen vitsiä. Sitä varten varmaan uudet sukupolvet ovat voineet ottaa sen jotenkin haltuun, Freeman jatkoi.



Freeman on edelleen aktiivinen keikkailija ja uuden musiikin tekijä. Freeman ja helsinkiläinen elektronisen musiikin kollektiivi Uusi Fantasia julkaisevat albumin 5.10, jonka nimeksi valikoitui Freeman 4.

Kappaleiden sanoituksista vastaavat Freemanin uran alkuaikojen yhteistyökumppani Hector sekä mm. Paula Vesala, Olavi Uusivirta, Ismo Alanko ja Mariska.

Kuuntele koko Freemanin haastattelu:



Katso Freemanin videohaastattelu TÄÄLLÄ

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat