Vapun reseptit: Punajuuri-ohravuoka

11.12.2015 12:59 -

Värikäs ja maukas vuoka sopii kylmeneviin iltoihin, ja sellaisenaan pääruoaksi ja lihan lisukkeeksi.

500-600 g tuoreita punajuuria
2 keskikokoista porkkanaa
2 keskikokoista valkosipulinkynttä
2,5 dl Myllyn Paras esikypsytettyjä kokonaisia ohrasuurimoita
loraus öljyä
8 dl kasvislientä (kuutiosta käy)
1,5 dl kermaa
100-150 g pehmeää vuohenjuustoa
2 dl vastaraastettua parmesaania
suolaa ja mustapippuria
tuoretta tai kuivattua timjamia

Kuori porkkanat ja punajuuret. Pilko ne kuutioiksi ja silppua valkosipulit. Kuullota niitä hetki öljyssä (mieluiten padassa tai uuniin sopivassa pannussa, näin et tarvitse kuin yhden astian).

Lisää joukkoon ohra ja jatka hetki kuullottamista. Kaada sekaan kasvisliemi, kerma, parmesaaniraaste, suola ja pippuri sekä timjami. Sekoita ja kaada uuninkestävään uunivuokaan, jos et ole tehnyt kuullottamista padassa tai uuninkestävässä pannussa. Muussa tapauksessa siirrä pannu/pata suoraan 180 asteiseen uuniin.

Kypsennä noin 45 minuuttia, jonka jälkeen murustele vuohenjuusto vuoan pintaan ja jatka kypsentämistä vartti. Koristele tuoreella timjamilla ja parmesaaniraasteella halutessasi. Tarjoile sellaisenaan kasvisruokana tai jonkun lihan lisukkeena.

Kilpailut

Uusimmat