Naisiin kohdistuva seksuaalinen häirintä sai tunteet kuohumaan Novan Aamussa: Tämä ei ole hyväksyttävää

02.12.2015 13:33 -

Helsingin Sanomien mielipidepalstan kirjoitus sai Novan Aamun juontajien tunteet pintaan. Naisiin kohdistuva seksuaalinen häirintä sai juontajat tulistumaan.

Monien lehtien sivuilla sekä internetissä on viime päivinä käyty kiivasta keskustelua naisten ahdistelusta ja raiskauksista. Novan Aamun Rajalan Tumppi luki pysäyttävän mielipidekirjoituksen Helsingin Sanomista, jossa nuorehko nainen kertoo kohtaamastaan naisten ahdistelusta ja siitä, kuinka sen ei pitäisi yllättää ketään, sillä se on jokaiselle nuorelle naiselle arkipäivää.

Kirjoituksessa nainen kertoo poikien ja miesten ahdistelleen jo ala-asteella. Aihe sai Novan Aamun juontajien tunteet kuumenemaan.

– Eihän tämä nyt voi pitää paikkaansa, tuohtunut Rajalan Tumppi sanoi. 

– Minulle tuli fyysisesti huono olo melkein, Minna Kuukka jatkoi.

– Minä toivon, että suuri osa naisista elää vähän erilaisessa ympäristössä, jossa tuo nainen on joutunut elämään, Matti Ylönen sanoi.

Minnalla nousi tunteet pintaan, kun hän mietti, kuinka otsikoissa nähtäviä asioita käsittelisi oman tyttären kanssa.

– Minua itkettää.

Tumppi sanoi painavasti, ettei sietäisi tyttöjen tai naisten kourimista ja epäkunnioittavaa käytöstä omilta pojiltaan koskaan.

– Voin sanoa käsi sydämellä, etten ole eläissäni kopeloinut ketään. En ole eläissäni sanonut kenellekään naiselle päin naamaa mitään tällaista, mistä tässä kirjoitetaan. En jumankauta koskaan ole. Enkä koskaan tulekaan. Minut on kasvatettu niin, ettei missään tilanteessa toimita näin. Tämä lause, jossa kerrotaan luokan poikien piirittäneen yhden tytön kerrallaan ja kopeloineen rinnat ja alapään. Jumankauta, jos minun lapseni tekisivät näin, niin silloin antaisin ympäri korvien.  

Matti sanoi, että jo kouluaikoina hän olisi vastaavassa tilanteessa mennyt väliin. Hän ei myöskään osaa kuvitella omien ystäviensä käyttäytyvän naisia kohtaan niin epäkunnioittavasti. Samoilla linjoilla oli myös Tumppi.

– Tämähän on ihan paskaa, jos tällaista tapahtuu. Tässä on vanhemmilla vastuu. Lapset tulee kasvattaa niin, ettei missään tilanteessa tehdä mitään tällaista. Tämä on ihan sairasta! Ei ketään ihmistä voi kohdella näin. Hitto, kun pistää vihaksi. Anteeksi. Meni tunteisiin. 

Minnan mukaan kuohuttavinta on se, että nainen kirjoittaa ahdistelun olevan arkipäivää.

– Ei voi olla näin!

Kuuntele koko keskustelu: 

Kilpailut

Uusimmat