Vapun reseptit: Suppilovahveroita, riisiä ja ohraa

09.10.2015 13:00 -

Syksyn koittaessa on aika iloita metsien antimista. Tämä lisuke sopii sekä paistetun lihan että kalan kaveriksi.

2 dl Myllyn Paras irtonaista riisi ja ohra -sekoitusta
1 kanaliemi- tai fondikuutio
noin 6-7dl vettä
(1/2 dl valkoviiniä)
1/2 sitruunan mehu
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
loraus oliiviöljyä
noin 2-3 kourallista tuoreita suppilovahveroita putsattuna
suolaa, mustapippuria
(tuoretta tai kuivattua timjamia)



Silppua sipulit ja voit pienentää vähän halutessasi myös sieniä. Kuullota sipulit oliiviöljyssä.Lisää sekaan sienet ja paista, kunnes neste on haihtunut sienistä. Kaada joukkoon riisi-ohraseos ja pyörittele vielä hetki. Jos käytät valkoviiniä, kaada se joukkoon ja anna imeytyä. Kaada tämän jälkeen joukkoon vesi ja lisää liemikuutio, sekä halutessasi timjamia.

Anna kiehahtaa ja vähennä lämpöä. Anna seoksen kiehua hiljalleen kannen alla välillä sekoittaen noin 20 minuuttia. Maista ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile vaikka paistetun lihan tai kalan seurana.

Kilpailut

Uusimmat