Kaarina Hazard feminismistä: Mikä naisten taistelema oikeus heitä risoo

16.04.2015 16:45 -

"Suomessa feminismi on kauhean herkkä asia. Se leimahduttaa heti aivan käsittämättömät hihhulipuheenvuorot."

Tänään Seitsemän oikein -lähetys kuultiin suoraan Narinkkatorilta. Rita Strömmerin kanssa naisten asioista keskusteli vapaa kirjoittaja Kaarina Hazard. Lähetyksessä puitiin naisten suhdetta valtaan ja politiikkaan. Feminismi-sanan negatiivisesti latautunut merkitys herätti ihmetystä sekä Strömmerissä että Hazardissa.

Strömmer kertoo olevansa vannoutunut feministi. Hazardin mielestä se kuuluu ihan kansalaisuuteen. Mutta miksi sana feminismi on niin negatiivisesti latautunut?

— En tiedä miksi se on, ainakin se on latautuneenpi kuin Ruotsissa. Siellä jokainen puolue ilmoittaa olevansa feministinen puolue. Siellä asiasta voi puhua, Suomessa se on kauhean herkkä asia. Se leimahduttaa heti aivan käsittämättömät hihhulipuheenvuorot, Hazard kertoo Seitsemän oikein -ohjelmassa.

Hazard ihmettelee ehdotonta asennetta feminismiin. Naiset ovat taistelleet oikeuksista, mikä siinä on niin vastenmielistä?

— Nämä kaikki nuoret likat ja vanhemmatkin, jotka mielellään sanovat erilaisissa haastatteluissa, että "minä en ole feministi." Heiltä tekisi mieli kysyä, mikä naisten taistelema oikeus heitä risoo? Äänioikeus mahdollisesti, oikeus omistaa vai oikeus päättää omasta avioliitostaan — mikä näistä on vastenmielinen?

Kuuntele Novan taajuudelta 16.4. tullut lähetys kokonaisuudessaan ja selvitä mitä mieltä miehet ovat feminismi-sanasta.

(Radio Nova)

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat