Eläköitynyt balettitanssija Sami Saikkonen: Yleisö piti minut elossa

03.04.2015 16:45 -

Tanssijan ammatti on raskas, mutta mikä siinä on palkitsevaa ja inspiroivaa? Entinen balettitanssija Sami Saikkonen kertoo omasta urastaan.

Sami Saikkonen on eläköitynyt balettitanssija. Hän aloitti lajin poikkeuksellisen vanhana, vasta 18-vuotiaana. Hän elätti itsensä tanssimalla 25 vuotta.

– Päälimäisenä baletista tulee mieleen väsymys. Väsymys ja työn vaativuus vei niin paljon huomiota, ettei koskaan voinut hellittää ja olla iloinen, Saikkonen kertoo Katja Ståhlin haastattelussa Seitsemän oikein -ohjelmassa.

Saikkosen mukaan, baletissa harjoitellaan todella paljon. Monesti on kolmet treenit päivässä, aamutunnin lisäksi. Monta kuukautta saatetaan harjoitella viittä esitystä varten. 

– Kuntoilijat käyvät kolme kertaa viikossa salilla, niin se on tanssijalle vasta puolet sen lämmittelyajasta, Saikkonen kommentoi.

Saikkonen mukaan, kun katsoo taaksepäin, niin on kauhean kiitollinen siitä mitä on saanut tehdä. Huippuhetkiä olivat näytökset.

– Annat sielusi yleisölle ja sitten se 1300 päinen yleisö Kansallisoopperan suurnäyttämön katsomossa antoi sen takaisin, se oli hieno hetki. Minut piti elossa yleisö.

Kuuntele Radio Novan taajuudelta 3.4 tullut lähetys kokonaisuudessaan ja kuulet lisää ammattitanssijan arjen hyvistä ja huonoista puolista.

Kuva: Kaisa Honka

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat