Toimittaja Rauli Virtanen: EU-uutisointi on ollut pitkään hyvin dominoivaa

26.03.2015 16:30 -

Rauli Virtanen on vieraillut maailman jokaisessa maassa, jos joku niin hän on oikea ihminen keskustelemaan matkustamisesta ja siitä, mitä maailmalla tapahtuu.

Tiedon saanti on helpottunut, mutta tiedämmekö maailman asioista siltikään enempää? Paljon tietoa tulee joka puolelta. Saamme sitä netistä, uutisvälineistä ja mobiilisti, mutta rajaavatko mediatalot meiltä tietoa.

– Kukaan ei pysty kiistämään, etteikö suuri yleisö olisi kiinnostunut ulkomaan uutisista. Onko nyt niin, että mediatalot ajavat ihmiset unohtamaan tai jättävät heidät vähemmälle huomiolle, siitä mitä tapahtuu Lähi-Idässä ja Euroopan ulkopuolella? EU-uutisointi on ollut pitkään hyvin dominoivaa ja paljolti sen kustannuksella, mitä Lähi-Idässä tapahtuu, toimittaja Rauli Virtanen kertoo Rita Strömmerin haastattelussa Seitsemän oikein -lähetyksessä.

Virtasen mielestä meidän pitäisi kiinnittää vielä enemmän huomiota Lähi-Itään ja ymmärtää sitä.

– Lähi-Idän arkea pitäisi tuoda paljon enemmän esille, jotta emme ajattelisi sieltä tulleista ihmisistä niin stereotypisesti ja leimasi heitä terroristeiksi tai vähintäänkin epäilyttäviksi ihmisiksi.

Hyvin usein maahanmuuttajat ja pakolaiset niputetaan yhdeksi porukaksi ja tämä porukka kokee altistuneensa rasismille Suomessa. Virtasen mukaan, asiaan pitäisi puuttua enemmän valistuksen ja tiedottamisen kautta.

– Jos kuuntelee maahanmuuttajia niin, kyllähän täällä on rasismia ja turha sitä on peittää, Virtanen kertoo.

Kuuntele Novan taajuudelta 26.3 tullut lähetys kokonaisuudessaan, niin kuulet miten ulkomailla suhtaudutaan suomalaisiin sekä muita mielenkiintoisia aiheita maailmalta.

Kuva: Kaisa Honka

(Radio Nova)

 

 

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat