Poliisi muistuttaa: Vaihda renkaat kelin mukaan

10.03.2015 14:59 -

Poliisi muistuttaa, että kesärenkaiden vaihtoa ei kannata kiirehtiä, vaikka keliolosuhteet sen nyt saattaisivatkin sallia.

– Keliolosuhteet vaihtelevat vuorokauden ajastakin riippuen: päivän plusasteet saattavat vaihtua yön pakkasasteisiin ja jäädyttää tien pinnat. Osaltaan liukkautta saattavat lisätä lumipenkkojen sulaminen ajoradalla ja jäätyminen iltaa myöden yllättäväksi peilijääksi. Lunta ja räntääkin lienee vielä tienpinnoille odotettavissa, poliisitarkastaja Kari Onninen Poliisihallituksesta sanoo. 

Onnisen mukaan renkaiden vaihdon ajankohtaa harkitessaan kannattaa huomioida myös liikenneympäristö, jossa tulee lähiaikoina liikkumaan. 

– Jos edessä on vielä esimerkiksi matka keväthangille Lappiin, on syytä muistaa, että olosuhteet saattavat matkan aikana muuttua nopeasti ja useaankin kertaan. 

Talvirenkaita tulee lainsäädännön mukaan käyttää joulukuun alusta helmikuun loppuun. Nastarenkaita saa tänä vuonna käyttää 13.4. saakka tai niin kauan kuin sää tai keli sitä edellyttää.

Onninen myös muistuttaa, että renkaiden vaihdon yhteydessä kannattaa tarkastaa kesärenkaiden kunto ja rengaspaineet.

– Kesärenkaiden kulutuspinnan olisi hyvä olla vähintään neljä millimetriä vesiliirron välttämiseksi, lain mukaan urasyvyyden tulee olla vähintään 1,6 millimetriä, hän sanoo.

Kilpailut

Uusimmat