Vapun reseptit: Kinkkupastavuoka

20.02.2015 13:37 -

Maistuva kinkkupastavuoka on koko perheen suosikkia. Samalla se antaa puhtia koko päivälle ja maistuu jokaiselle, myös eväänä. Pieni ripaus chiliä tai kuivayrttejä antaa mukavasti potkua vuokaan.

Kinkkupastavuoka

1 pss Myllyn Paras ruis-kaurapastaa

200-250 g kinkkusuikaletta

1-2dl tuoreita herkkusieniä

1 sipuli

1-2 valkosipulinkynttä

loraus öljyä

1 tlk tomaattimurskaa + tilkka vettä purkin huuhteluun

2,5dl ruokakermaa (esim. kolme juustoa)

1-2 dl juustoraastetta

suolaa, mustapippuria ja paprikajauhetta

Halutessasi ripaus chiliä ja vähän oreganoa tai basilikaa kuivattuna tai tuoreena.

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Laita pastavesi kiehumaan, iso kattilallinen vettä. Silppua sipulit pieneksi ja viipaloi puhdistetut herkkusienet. Kuullota sipuleita hetki pannulla tilkassa öljyä. Lisää joukkoon herkkusieniviipaleet, anna ruskistua. Kaada sekaan myös kinkkusuikaleet ja pyörittele hetki. Kun pastavesi kiehuu, lisää veteen noin tl suolaa ja kaada pastat kattilaan. Keitä pastaa VAIN 3-4 MIN ajan, paketissa mainitun 8 minuutin sijaan. Pasta kypsyy vielä uunissa ja näin vältät sen lötkistymisen.

Kaada pannulle tomaattimurska ja huuhtele purkki vielä pannulle tilkalla vettä. Lisää mausteita ja anna kiehua pari minuuttia. Lisää pannulle myös kerma ja anna kiehua vielä pari minuuttia ja tarkista maku.

Valuta pasta, kun se on vielä reilusti raakaa ja kaada uunivuokaan. Lisää joukkoon kastike ja sekoita. Laita koko komeus uuniin ja anna hautua vähintään 15-20 minuuttia, jonka jälkeen lisää vielä juustoraaste pinnalle ja anna sulaa uunissa noin 5 minuuttia. Voit antaa hautua pastan pidempäänkin, tällöin voit laskea lämpötilaa 150 asteeseen.

Kilpailut

Uusimmat