Kuva: Vappu Pimiä

Vapun reseptit: Tuliset pasteijat

30.12.2016 13:50 - Riikka Hagelin

Vuoden vaihtumista juhlistetaan näppärän sormiruuan kera.

noin 10-15kpl

1 pkt Myllyn Paras voitaikina- tai torttutaikinalevyjä

2,5-3 dl keitettyä Myllyn Paras riisi+ohra irtonainen

250 g jauhelihaa

½ tai pieni kokonainen sipuli

1 valkosipulinkynsi

loraus öljyä

1 kananmuna

1-3tl sriracha kastiketta tai gochujang chilitahnaa tai jotain muuta chilitahnaa/kastiketta

suolaa, mustapippuria

½ tl paprikajauhetta

muutama ripaus chilijauhetta

Ota taikinalevyt sulamaan. Kypsennä riisi+ohra pakkauksen ohjeen mukaan, kun keität noin 1 dl kypsentämätöntä, saat sopivan määrän. Silppua sipulit ja kuullota ne tilkassa öljyä. Lisää sekaan jauheliha ja ruskista. Mausta jauheliha suolalla ja pippurilla sekä paprika- ja halutessasi chilijauheella. Valuta kypsä riisi-ohraseos lävikössä. Yhdistä riisi jauhelihaan. Riko kananmuna lasiin ja vatkaa haarukalla munan rakenne rikki. Kaada noin puolet munasta riisi-jauhelihaseokseen, jätä loput voiteluun. Mausta seos vielä chilitahnalla makusi mukaan. sekä lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Kauli sulaneita levyjä vähän ohuemmiksi, jos haluat paksumpi pasteijoita, älä kauli. Leikkaa levy kolmeen osaan tai paina pyöreällä muotilla, jos haluat puolikuun mallisia pasteijoita. Levitä täytettä taikinalle noin ruokalusikallinen, älä laita liikaa, ettei pasteijat aukea uunissa. Taita taikina kaksinkerroin ja sulje sauma nipistelemällä sauma kiinni. Voit vielä varuiksi painella haarukalla sauman kiinni ja tökätä pintaan haarukalla kuvion. Voitele munalla ja paista 200 asteisessa uunissa noin 10-15 min. Nauti glögin tai vaikka samppanjan kera!

-Riikka

Kilpailut

Uusimmat