Kaupallinen yhteistyö Tämän sisällön sinulle tarjoaa Myllyn Paras.
Vapun resepti -Mehevät mokkapalat
Pohja:
100g voita
2 dl vahvaa kahvia
2,5 dl Myllyn Paras hiivaleipäjauhoja
1,5dl sokeria
2 rkl kaakaojauhetta (sokeroimatonta)
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
kuorrute:
0,4 dl kahvia
noin 4 dl tomusokeria (lisää tarvittaessa)
1 rkl kaakaojauhetta (sokeroimatonta)
40g voita
pinnalle:
koristerakeita
Keitä kahvi ja lisää sinne voi ja anna sulaa. Lämmitä mikrossa tai kattilassa, jos kahvi ei ole kuumaa. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita keskenään. Lisää kuiviin aineisiin kahvi-voiseos ja sekoita puuhaarukalla, lisää joukkoon kananmunat ja sekoita. Laita leivinpaperi esim reunalliseen laakeaan uunivuokaan (suorakaide/neliön muoto). Kaada taikina leivinpaperin päälle. Paista pohjaa noin 15 minuuttia 200 asteisessa uunissa. Anna pohjan jäähtyä, kunnes alat tekemään kuorrutetta. Kiehauta rasva ja kahvi kattilassa tai lämmitä mikrossa. Siivilöi päälle tomusokeri ja kaakaojauhe ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute pohjan päälle. Koristele strösseleillä ja anna kuorrutteen jähmettyä. Leikkaa sopivan kokoisiksi annospaloiksi.
-Vappu