Kuva: Vappu Pimiä

Vapun resepti -Korvapuustit

30.09.2016 13:36 - Riikka Hagelin

Korvapuustit ovat yksi rakastetuimmista resepteistä.

Ainekset:

5 dl maitoa (ei rasvatonta)
2 tl suolaa
2 dl sokeria
50 g hiivaa
1 muna
1 rkl jauhettua kardemummaa
200 g voita
12-15 dl Myllyn Paras emännän puolikarkeita vehnäjauhoja
Voiteluun: kananmunaa ja koristeluun halutessasi raesokeria.
Täytteeksi: kanelia, sokeria ja voita

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää kananmuna, suola, sokeri ja kardemumma.

Lisää vehnäjauhoja desilitra kerrallaan. Kun taikina sakenee, ala vaivaamaan käsin. Lisää vehnäjauhoja vähitellen.

Vaivaa sekaan huoneenlämpöinen voi. Lisää vielä vehnäjauhoja, jos tarvis. Laita taikina kohoamaan vedottomaan paikkaan noin tunniksi. Laita uuni lämpiämään 200-220 asteeseen. Alusta kohonnutta taikinaa hieman jauhojen kanssa ja leikkaa taikina kahteen osaan. Kauli osat vuorollaan levyksi, levitä päälle voita, sokeria ja kanelia. Kääri levy rullalle ja leikkaa viistosti palasiksi. Käännä palanen niin, että kapea osa on ylöspäin. Paina kahdella sormella kapean osan keskeltä, jotta saat korvapuustin muodon. Voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria. Anna kohota vielä noin 10min ja paista uunin keskitasolla noin 10-15min.

-Vappu

(kuva: Vappu Pimiä)

Kilpailut

Uusimmat