Kuva: Hanna-Maria Grönlund

Anssi Honkanen sai näköispatsaan: "Toiveitani ei ollut kunnioitettu"

13.06.2017 15:00 - Senja Rapila

Hulvattomalla videolla nähdään, kuinka juontaja Anssi Honkanen vastaanotetaan hänen uuteen "henkiseen kotikyläänsä" Vuolenkoskelle. Mies myös sai näköispatsaan - joka kuitenkin lähinnä aiheutti hänessä epäuskoa.

Radio Novan Iltapäivässä etsittiin viime viikolla juontaja Anssi Honkasen henkistä kotikylää, koska hän ei tuntenut samanlaista henkistä yhteyttä uuteen kotipaikkakuntaansa Espooseen kuin mitä koki entisellä kotipaikkakunnallaan Lohjalla.

Anssin uudeksi kotikyläksi ilmoittautui kymmeniä kuntia, mutta voiton vei lopulta Iitissä sijaitseva Vuolenkoski. Anssi vieraili uudessa henkisessä kotikylässään ensimmäistä kertaa viime viikolla, ja pieni kylä yllätti juontajan täysin: kyläläiset olivat järjestäneet Anssille nimittäin melkoiset kekkerit.

- Kyllähän siinä aikuinen mies herkistyi, kun konfettitykit ampuvat paperisilppua ilmaan. Näin lämpimän vastaanoton olen saanut viimeksi omissa häissäni, Anssi kommentoi jälkikäteen.

Anssille järjestettiin Vuolenkoskella suuri juhlaparaati, missä kuningasviittaa pitävää suosikkijuontajaa kuljetettiin traktorilla. Suuren juhlan kunniaksi suosikkijuontaja sai myös Vuolenkoskelle sijoitetun "näköispatsaan", jonka taiteili Anssin juontajapari Niina Backman.

- Ehkä suurin pettymys oli patsaan alaruumiin huolimattomuus. Niinan kanssa oli puhetta falloksen mittasuhteista, mutta lopputuloksessa toivettani ei oltu kunnioitettu. Patsaan etumuksessa roikkuva lasten sukka ei auttanut miehisen vaikutelman luomisessa. Muutoin patsas oli mukiin menevä, Anssi kertoo.

Taiteilija itse on kuitenkin tyytyväinen teokseen.

- Nuorena taitelijan alkuna minulla oli tietysti kovat paineet onnistua tässä ensimmäisessä työssäni. Olen onnellinen siitä, että luotto tiimiltä oli kuitenkin hyvä ja sain vapaat kädet toteutuksen suhteen. Yksi toive Anssilla kuitenkin oli, että ottaisin huomioon Anssin addiktion desinfiointiaineen käytöstä ja korostaisin hänen miehisyyttään. Mielestäni onnistuin tässä lähes täydellisesti, Niina kommentoi teostaan.

- Patsas on tehty kanaverkosta, paperista ja vesi-liima seoksesta joten sateella Anssi-patsas viihtyy paremmin sisätiloissa.

Anssi istutti vierailunsa yhteydessä Vuolenkoskelle puun, sekä sai mukaansa muistoksi vasaran, joka on Vuolenkosken "kultainen avain". Kylällä jokaisella merkkihenkilöllä on vasara; mitä suurempi annettu vasara on, sitä tärkeämpi henkilö on kyseessä. Vuolenkoskella vasaran omistaa muun muassa kyläpäällikkö sekä kylän oma kylähullu.

Suosikkijuontaja kertoo, että aikoo ehdottomasti vierailla uudessa henkisessä kotikylässään myöhemmin.

- Koen jopa velvollisuudekseni tarkistaa istuttamani puun vointi vähintään kerran vuodessa. Lahjanuija kulkee myös tiiviisti mukana.

Tykkää Radio Novan Iltapäivän Facebook-sivusta täältä. Radio Novan Iltapäivä ma-to klo 14-18.

Lue myös: Mikkeli teki mahdottomasta mahdollista: Aina kalpea Anssi sai väriä naamaan - katso huvittava kuva!

Lue myös: Niina Backman ohitti auton ensimmäistä kertaa – ohitus kesti 45 minuuttia

Kilpailut

Uusimmat