Esko joutui tiukan paikan eteen, kun hänen tyttärensä oli nähnyt kielimatkojen mainoksen, nyt pohditaankin koko kansan voimin minkälaisia matkoja ne ovat ja kuuntelijat innostuvat kertomaan omista ratkaisuistaan. Suvi tekee tunnustuksen heidän keskustelleessaan hieman erikoisesta varkaudesta ja Kaverin puolesta kyselen osiossa etsitään ratkaisua ja motivaatiota epätoivoiseen työnhakutilanteeseen.
Suvi on löytänyt uuden ruokatrendin, perunalastumuusin. Onko tämä toimiva porsaanreikä Eskon tiukkaan dieettiin? Eskolla taas on sisustuskärpänen puraissut pahemman kerran, mutta meneekö kaikki ehdotukset kuitenkaan läpi. Tässä kaiken keskellä puidaan myös työnhaku suosittelijoita Kaverin puolesta kyselen -osiossa, mikä on kuuntelijoiden vastaus tähän hankalaan tilanteeseen?
Moni työnhakija yrittää omilla kysymyksillä antaa itsestään hyvää kuvaa työntekijänä. Haastattelussa kannattaisi kuitenkin kysyä oikeasti työnantajankin kannalta haastavia kysymyksiä.
Työnantajan mielestä bikinikuva antoi naisesta epäammattimaisen kuvan.
Huolellisesti täytetty LinkedIn-profiili lisää merkittävästi todennäköisyyttä työhaastattelukutsun saamiseen, selviää tutkimuksesta.
Aina ei kannata tehdä liian ytimekästä hakemusta.
Mitä pidempi CV, sen parempi? Mietipä uudestaan.
Työhaastattelussa kannattaa antaa itsestään kaikki ja panostaa kysymyksiin, joita kysyt mahdollisesti tulevalta työnantajaltasi.
Esimerkiksi haastattelijan asenne voi kertoa paljon työpaikan ilmapiiristä.
Radio Novan Ilta soitti Mika Pekkaselle, joka kyllästyi työttömyyteen ja laittoi itsestään ilmoituksen Tori.fi -sivustolle työnantajien nähtäväksi. Onko ilmoitus poikinut jo työpaikan? Entä mitä neuvoja Pekkanen antaa työnhakijoille? Kuuntele koko haastattelu.
Vastauksessa tehtiin selväksi, että palkasta kyseleminen oli täysin sopimatonta.
Työnhaussa kilpailu on usein kovaa, ja työhakemuksesta pitäisi loihtia mieleenjäävä. Erään miehen hulvaton lähestymistapa leviää netissä.
Naisen rakkaudentäyteiset kuvat osoittavat, että uuden työpaikan saamista voi verrata vaikkapa kihlautumiseen.
Kaikki ovat "motivoituneita" ja "omistautuneita", joten niillä adjektiiveilla et ainakaan erotu joukosta.
Duunitori.fi-sivusto kertoo suomalaisen startup-yrityksen hakeneen työntekijää erikoisemmalla huumorilla höystetyn työpaikkailmoituksen avulla. Uudenmaan työ- ja elinkeintotoimisto kuitenkin poisti ilmoituksen palvelustaan.