24-vuotiaan Emilyn työnhaku sai rajun käänteen - työnantaja löysi bikinikuvan ja häpäisi naisen

03.10.2019 17:45 - Iiro Myllymäki

Työnantajan mielestä bikinikuva antoi naisesta epäammattimaisen kuvan.

Ei ole mikään yllätys, että työnantajat nykyään tutkivat työnhakijoiden sosiaalisen median profiileja osana rekrytointiprosessia. Yllättävämpää on puolestaan se, mitä eräälle Texasissa asuvalle naiselle tapahtui hänen hakiessaan töitä Kickass Masterminds -nimiseltä markkinointifirmalta.

24-vuotias Emily Clow on jakanut kokemuksensa Twitterissä. Hän oli hakenut työpaikkaa yrityksestä ja yllättyi, kun hän näki oman kuvansa yrityksen Instagram-tarinassa. Kyseisessä kuvassa nainen poseeraa paljastavassa uimapuvussa. Naisen pää on rajattu kuvasta pois. Kuvaan liitetyssä tekstissä paheksutaan naisen jakamaa kuvaa.

”Tiedoksi kaikille, koska tiedän, että jotkut teistä hakijoista näkevät tämän: älkää jakako sosiaalisen median tilejänne mahdolliselle työnantajalle, jos sieltä löytyy tällaista materiaalia. Etsin ammattimaista markkinoijaa enkä bikinimallia”, tekstissä lukee.

Emily Clow ihmettelee markkinointifirman toimintaa.

Minua esineellisti tänään eräs yritys, koska olin jakanut bikinikuvan. He väittivät, että se tekee minusta ’epäammattimaisen’. He ottivat kuvakaappauksen kuvastani, päivittivät sen Instagramin tarinaansa ja paheksuivat minua”, Clow kirjoittaa twiitissä. Toisessa twiitissään nainen paljasti yrityksen nimen.

Voit katsoa naisen twiitit alta. Jos ne eivät näy alla, pääset näkemään ne tästä ja tästä linkistä.

Naisen twiitit ovat levinneet laajalle, ja monet tiedotusvälineet ovat uutisoineet aiheesta. Ilmeisesti somekohu on vaikuttanut Kickass Masterminds -yhtiöön sen verran, että yritys näyttää poistaneen Twitter-tilinsä eikä sen nettisivuillekaan pääse. Instagram-tilinsä yritys on muuttanut yksityiseksi. Emily Clow pyysi yrityksen perustajaa Sara Christenseniä poistamaan kyseisen Instagram-tarinan, ja yritys suostui tähän.

Nainen on saanut paljon tukea Twitterissä, ja monet ovat kauhistelleet mainosfirman toimintaa.

”Näytät upealta uimapuvussasi eikä ammattimaisuutesi riipu siitä, millaisia vaatteita pidät töiden ulkopuolella”, on yksi kommentoinut.

”Tuo on kamalaa. Toivottavasti he tajuavat hävetä. Miten tuo kuva muka tekee sinut epäammattimaiseksi?” on myös kirjoitettu.

Lue myös: Yllättävä muutos tekee tehokkaammaksi työelämässä ja saa voimaan paremmin

Lue myös: "Teen kaikkeni, ettet saa tulevaisuudessa töitä" - raju työpaikkakiusaaminen sairastutti Petran

Lähde: Metro.co.uk

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat