Kuva: Shutterstock

Millainen merkitys LinkedIn-profiililla on työnhaussa? Tutkimus selvitti

02.04.2019 16:15 - Senni Loikala

Huolellisesti täytetty LinkedIn-profiili lisää merkittävästi todennäköisyyttä työhaastattelukutsun saamiseen, selviää tutkimuksesta.

Yhä useampi on liittynyt LinkedIn-palveluun, jossa voi julkaista esimerkiksi ansioluettelonsa, kertoa ammatillisesta osaamisestaan ja verkostoitua. LinkedIn-profiiliinsa kannattaa panostaa, sillä tuoreen tutkimuksen mukaan se voi lisätä merkittävästi työnhakijan mahdollisuuksia saada kutsu työhaastatteluun.

Tutkimuksen toteutti työhakemuksen ja ansioluettelon tekoon tarkoitettu verkkopalvelu. Tutkimuksesta uutisoi Forbes.

Miten tutkimus tehtiin?

Tutkijat tekivät 24 750 työhakemusta fiktiivisille työnhakijoille. Hakemukset lähetettiin työnantajille, jotka olivat lisänneet työpaikkailmoituksen työnhakusivustolle. Työnantajat eivät tienneet, etteivät hakijat olleet oikeita ihmisiä. Osa työhakemuksista sisälsi linkin fiktiiviselle työnhakijalle luotuun LinkedIn-profiiliin, joka oli täytetty huolellisesti ja joka sisälsi paljon tietoa hakijasta. Osassa hakemuksissa oli linkki LinkedIn-profiiliin, joka sisälsi vain vähän tietoa hakijasta. Muissa hakemuksissa ei ollut linkkiä LinkedIniin.

Fiktiiviset työnhakijat, joiden hakemuksessa oli linkki huolellisesti täytettyyn ja paljon tietoa sisältävään LinkedIn-profiiliin, saivat kutsun työhaastatteluun 71 prosenttia suuremmalla todennäköisyydellä kuin hakijat, joiden työhakemuksessa ei ollut linkkiä LinkedIniin.  

Tutkimuksesta havaittiin kuitenkin, että LinkedIn-profiilin merkitys työhaastatteluun kutsumisessa heikkeni hieman, mitä vaativammasta työstä oli kyse. 

Lue myös: Nappaa unelmatyö - rekrytoija neuvoo, miten olet vahvoilla työnhaussa

Lue myös: Onko sinulla työnhaku edessä? Seitsemän kysymystä, joihin sinun tulisi tietää vastaus

Lue myös: 6 asiaa, joiden luulet auttavan sinua työnhaussa mutta jotka todella ovat vain haitaksi

Lähde: Forbes

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat