Novan Aamussa pohditaan sadonkorjuuta ja koristetupakan kasvattamista kotioloissa. Aki jakaa muistoja teknisen työn oppitunneilta ja studiossa vierailee sekä Astro-Kuukka että Parta-Markus.
Sakura, inami ja hanami -Vai sittenkin raparperi?
Kesällä ja lomien aikaan monissa perheissä istahdetaan tavallista useammin yhdessä maittavan aterian äärelle. Jos haluat kruunata aterian maukkaalla ja helpolla herkulla, ota testiin kesähyve.
Lettukestit ei jätä ketään koskaan kylmäksi. Lettukakun voit tehdä niin, että levität täytettä lettujen väliin tai koristelet vain päällimmäisen letun, jos kaikkea ei tule syötyä kerralla. Täällä kertaa lettuhin lisätään nokkosia, terveellisyyttä tuomaan ja itsetehty raparperihilloke syntyy käden käänteessä ja pesee kaupan hillot mennen tullen!
Alkukesästä raparperit ovat erittäin mehukkaita ja niistä saamme runsaasti kotimaisia vitamiineja. Ne ovat edullisia ja monella tätä terveellistä alkukesän monivuotista tatarkasvia löytyy omalta pihalta.
Nimensä mukaisesti tämä piirakka valmistuu nopeasti ja et voi epäonnistua. Piirakka sopii mainiosti tarjottavaksi esimerkiksi juhlissa tai nautittavaksi sellaisenaan koko perheen voimin.
Valion kesäkokki Sami Garam ja Radio Nova valmistavat yhdessä kesän maittavimpia herkkuja. Kasvimaan antimista syntyy maukas raparpericrumble. Pinnalle tuleva muruseos paistuu herkullisen rapeaksi uunissa.
Radio Novan Satu Ristelin mökillä Karjalohjalla on varsinainen raparperisademetsä, josta riittää herkkuja myös työkavereille.