Vapun resepti: Lettukakku ja raparperihilloke

17.06.2016 13:00 - Marjo Kiljunen

Lettukestit ei jätä ketään koskaan kylmäksi. Lettukakun voit tehdä niin, että levität täytettä lettujen väliin tai koristelet vain päällimmäisen letun, jos kaikkea ei tule syötyä kerralla. Täällä kertaa lettuhin lisätään nokkosia, terveellisyyttä tuomaan ja itsetehty raparperihilloke syntyy käden käänteessä ja pesee kaupan hillot mennen tullen!

Letut:

1-2 pss Myllyn Paras lettujauhoja, riippuen syöjien määrästä

1dl kiehautettua nokkosta

rasvaa paistamiseen

Tee lettutaikina pussin ohjeen mukaan. Kiehauta tuoreet nokkoset, purista ja silppua. Nokkonen menee kasaan kiehauttaessa, jos keräät noin litran, on sinulla noin dl kiehautettuna. Lisää silputtu nokkonen taikinaan. Kokoa letuista kakkua ja sivele rapaprperihilloketta väleihin tai anna jokaisen itse annostella hilloke. Voit koristella kakun tuoreilla mansikoilla ja yrteillä.

Raparperihilloke

500g raparperia eli noin 4-5 vartta

3 dl hillosokeria

1/2dl vettä

1 kanelitanko

Kuori raparperit ja pilko ne noin 1cm paksuisiksi viipaleiksi. Laita raparperit, kanelitanko ja vesi kattilaan ja kattila liedelle. Kun höyryä alkaa nousta, kaada sekaan sokeri. Sekoita, kunnes seos kiehahtaa ja laske lämpöä, niin että seos kuitenkin kevyesti kiehuu. Keitä seosta miedolla lämmöllä välillä sekoittaen 10 minuuttia. Kaada hilloke puhtaaseen hillopurkkiin. Anna jäähtyä ennen jääkaappiin siirtämistä. Muista lusikoida hilloketta aina puhtaalla lusikalla, näin estät sen homehtumisen.

Kilpailut

Uusimmat