Kuva: MTV

Levyraatia luotsaava Jenni Pääskysaari: 'Elämme musiikillisesti yltäkylläisyyden ajassa'

06.01.2024 18:15 - Reija Saarinen

Levyraati palaa ruutuihin 20. tammikuuta.

Legendaarinen Levyraati tekee paluun ruutuihin 20. tammikuuta. Joka viikko tunnin ajan laitetaan tuoretta musiikkia paremmuusjärjestykseen, kun levyraatilaiset kuuntelevat kappaleet ja pisteyttävät ne yhdestä kymmeneen. 

Levyraadissa puhetta johtaa Jenni Pääskysaari, joka kertoo Radio Nostalgian Markus Parkkisen haastattelussa omia muistojaan ohjelmaan liittyen. 

- Mulle Jukka Virtasen Levyraati on se Levyraati. Itse en sillä tavalla Jaakko Janhukaisen Levyraatia muista, koska olen ollut silloin niin pieni. Meille tuli mielestäni aika myöhään VHS-soitin, mutta sitten kun se tuli, niin kyllähän se, Levyraadin katsominen ja odottaminen muuttui ihan täysin. Sitten minä istuin sen nauhurin vieressä sormi rec-näppäimellä ja odotin biisejä, joita voisin nauhoittaa, Pääskysaari kertoo.

Kasetit ovat tallella edelleen. 

- Kotoa löytyy edelleen monta kasettia näitä nauhoitettuja biisejä. Mukana on Billy Idolia, Kissiä ja kaikkea sellaista.

Monelle Pääskysaaren suuri musatietämys- ja diggailu saattaa tulla yllätyksenä. Pääskysaaren mukaan musiikki on aina ollut hänelle elimellinen osa hänen elämäänsä. Siksi se, että hän pääsee valitsemaan Levyraadissa soitettavia kappaleita, on kunniatehtävä. 

- Itse ajattelen niin, että me eletään sellaisessa yltäkylläisyyden ajassa, jos miettii musiikkia ja musiikkitarjontaa. Sitä massaa on niin hirveästi, että me tarvitaan ohjelmia ja ihmisiä, jotka kuratoi meille jotain kiinnostavaa. Jotain sellaista, mikä ei välttämättä tulisi meidän kuultavaksi ilman, että joku sen meille kaivaa, Pääskysaari kertoo.

Aivan yksin Pääskysaari ei päätöksiä kuitenkaan tee.

- Meillä on mieletön työryhmä tässä. Demokratiaa tämä on myös, mutta minä ja ohjaaja Anni Suikkanen ollaan ohjelman kuraattoreita. Pyrimme valitsemaan ohjelmaan kappaleita hyvin laajalla skaalalla. 

Pääskysaaren lisäksi Levyraadin vakiojäseninä nähdään musiikkialan vaikuttaja Asko Kallonen, dj, näyttelijä ja radiojuontaja Lina Schiffer, kitaristi Mikko Kosonen sekä muusikko ja tuottaja Väinö Karjalainen

Lue myös: Paluun tekevän legendaarisen Levyraadin vakioraatilaiset ja juontaja julkistettiin

Lue myös: Legendaarinen Levyraati tekee paluun - mukana vakiojäseniä ja viikoittain vaihtuvia vieraita

Kilpailut

Uusimmat