Kuva: AOP

Amy Winehouse -huutokaupassa hinnat kohosivat pilviin - viimeisestä esiintymisasusta maksettiin jättisumma

09.11.2021 12:15 - Iiro Myllymäki

Huutokaupassa oli myynnissä muun muassa monia laulajan käyttämiä esiintymisasuja.

Vuonna 2011 menehtyneen laulaja Amy Winehousen tavaroita on myyty huutokaupassa. BBC kirjoittaa, että myynnissä oli noin 800 tavaraa ja yhteensä niistä maksettiin noin 3,4 miljoonaa euroa.

Myynnissä oli muun muassa lukuisia Winehousen käyttämiä esiintymisvaatteita. Yksi huutokaupan halutuimmista tuotteista oli minimekko, jota Winehouse käytti viimeiseksi jääneessä live-esiintymisessään Serbiassa Belgradissa. Mekko myytiin huimalla noin 210 000 euron hinnalla, mikä oli 16 kertaa enemmän kuin ennen huutokauppaa oli arvioitu. Bambukuvioisen mekon suunnitteli Winehouselle hänen ystävänsä ja stylistinsä Naomi Parry.

(kuva: AOP)

Myös monen muun tuotteen kerrotaan menneen kaupaksi huomattavasti suuremmalla summalla kuin oli ennakoitu. Tällainen tuote oli muun muassa sydämenmuotoinen Moschinon käsilaukku, jota Winehouse käytti osallistuessaan Brit Awards -tilaisuuteen vuonna 2007. Laukku myytiin noin 177 000 euron hintaan, mikä on 13 kertaa enemmän kuin oli arvioitu.

(kuva: AOP)

Huutokaupan tuotot menevät säätiölle, jonka Winehousen vanhemmat ovat perustaneet. Säätiö auttaa nuoria ihmisiä, joilla on riippuvuusongelmia. Winehouse itse kärsi pitkään päihderiippuvuudesta, ja hän kuoli alkoholimyrkytykseen kotonaan heinäkuussa 2011. Hän oli 27-vuotias.

Lue myös: Tekoäly teki "uusia" kappaleita Nirvanalle ja Amy Winehouselle - kuuntele hämmästyttävä lopputulos

Lue myös: Millie Bobby Brown haluaa astua Amy Winehousen saappaisiin elämäkertaelokuvassa - sopisiko rooliin?

Lähteet: BBC, New York Post

Kilpailut

Uusimmat