Kuva: Shutterstock

Suomalaistoimittaja kertoo olympialaisten tiukasta koronavalvonnasta: "Seurantalaite puhelimessa"

20.07.2021 18:45 - Lauri Kujanpää

Työntekijät saavat poistua hotellista töiden lisäksi ainoastaan 15 minuutin kauppareissulle.

Pitkänlinjan urheilutoimittaja Antti-Jussi Sipilä on saapunut Tokion olympialaisten pelipaikoille ja on valmiina kisahuumaan. Sipilä kertoo Radio Novan haastattelussa juontaja Aki Linnanahteelle, että matka Tokioon oli hyvinkin rankka, sillä koronapandemia on otettu tiukasti huomioon.

- Koskaan ei ollut näin raskasta matkustaminen, sillä lentokentillä meni valtavasti aikaa koronapandemian vuoksi. Tokion päässä aikaa kului yli neljä tuntia erilaisiin terveystarkastuksiin ja lappujen täyttämisiin. Oli aika nuutunut olo, kun pääsi lopulta hotelliin.

Valvontaa paikan päällä

Paikan päällä olevat toimittajat ja muu henkilökunta ovat kovan valvonnan alaisuudessa eikä esimerkiksi hotellihuoneesta saa poistua muualle kuin töihin tai 15 minuutiksi kauppaan.

- Meidät testataan seuraavat kolme päivää joka päivä ja myöhemmin neljän päivän välein. Saamme käydä yhdessä tietyssä kaupassa päivisin 15 minuutin aikana, mutta muuten olemme vapaa-ajan hotellissa. Minulla on esimerkiksi 20 kilon kahvakuula mukana, jotta voi edes jotain tehdä, Sipilä kommentoi.

- Emme saa mennä punttisalille, emme lenkille, joten hotellin huone on ainoa paikka, jossa voimme urheilla. Käymme kisapaikalla ja tv-yhtiöiden toimistolla tekemässä töitä, mutta muuten emme saa liikkua. Meillä on seurantalaitteet puhelimessa ja meitä voidaan seurata jatkuvasti. Esimerkiksi kauppareissuilta on tullut nuhtelua, jos ne ovat kestäneet 17 minuuttia. Pahimmassa tapauksessa, jos sääntöjä rikkoo, työntekijät voidaan lähettää kotiin, mies jatkaa.

Sipilä toivoo, että urheilijahaastatteluja saadaan tehdä mahdollisimman paljon, mutta koronapandemia vaikuttaa jokaiseen kohtaamiseen.

- Jos olympiakisoissa on muutenkin vaikeaa päästä lähelle urheilijaa, niin nyt se on vielä vaikeampaa. Pitkät puomimikit ovat mukana, jotta pystymme kommentteja saamaan turvavälit huomioiden. Mitään ylimääräisiä henkilöhaastatteluja ei kuitenkaan ole todennäköisesti luvassa. Jännityksellä sitä itsekin odottaa, mitä tämä oikein tulee olemaan.

Tokion olympialaisten avajaisia vietetään perjantaina 23. heinäkuuta.

Voice.fi ja Radio Nova ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Suosikkijuontajat taistelivat toisiaan vastaan hauskassa kilpailussa - kuuntele, kuinka kävi

Lue myös: Podcast: Vaikea äitisuhde opetti Roope Salmiselle vanhemmuudesta varoittavan esimerkin kautta

Kilpailut

Uusimmat