Kuva: AOP

Marja Hintikka jakoi samaistuttavan julkaisun nukkumisesta - antoi myös vinkit parempaan uneen

28.09.2020 19:45 - Lauri Kujanpää

Hintikka sanoo, että hänelle katkeamaton yöuni on todella harvinainen herkku.

Toimittaja-juontaja Marja Hintikka, 42, kertoi muutama päivä sitten Instagram-sivullaan, että on huono nukkumaan. Hintikka uskoo, että vauva- ja pikkulapsiaika on herkistänyt hänen unenlaatuaan huomattavasti.

"Kuulun valitettavasti siihen porukkaan, jonka elimistössä ”taistele-tai-pakene”-reaktio käynnistyy pienestäkin rasahduksesta, ja lasten yöllisten heräilyjen jälkeen omat unet ovat tipotiessään. Raivoisana leijonaemona olen valmiina pelastamaan maailman - vaikka keskellä yötä!  Seitsemän ja puolen vuoden vauva- ja pikkulapsiaika tuntuu siis herkistäneen unikoneen lopullisesti, ja rauhallinen, katkeamaton yöuni on todella harvinainen herkku", Hintikka kirjoittaa ja jatkaa:

"Moni tuntuu painiskelevan asian kanssa myös hyvin yksin ja jopa häpeävän nukkumattomuuttaan. ”Sen kun laitat pään tyynyyn ja silmät kiinni”, on helppo sanoa, jos kuuluu siihen kadehdittavaan ihmislajiin, joka nukahtaa ennen kuin peittokaan on korvilla."

Lopuksi Hintikka kertoo "unikoulustaan" kolme asiaa, jotka auttavat häntä nukahtamaan paremmin.

1. Ei mitään kofeiinipitoista juomaa keskipäivän jälkeen.

2. Älylaitteet ja ruudut kiinni viimeistään klo 20 muina kuin työpäivinä eli aina kun mahdollista.

3. Kunnon illallinen ja iltapalaksi ruokia, joita pidetään unta edistävinä, esim. avokadoa, banaania ja kiiviä.

Näet koko julkaisun alta. Jos se ei näy, paina tästä.

View this post on Instagram

Miten sä nukuit viime yönä? 😴 Toivottavasti hyvin! . Minä en. Kuulun valitettavasti siihen porukkaan, jonka elimistössä ”taistele-tai-pakene”-reaktio käynnistyy pienestäkin rasahduksesta, ja lasten yöllisten heräilyjen jälkeen omat unet ovat tipotiessään. Raivoisana leijonaemona olen valmiina pelastamaan maailman - vaikka keskellä yötä! 😅 Seitsemän ja puolen vuoden vauva- ja pikkulapsiaika tuntuu siis herkistäneen unikoneen lopullisesti, ja rauhallinen, katkeamaton yöuni on todella harvinainen herkku. . Puhuin uniasiasta stoorin puolella muutamana päivänä, ja sain JÄRKYTTÄVÄN määrän viestejä aivan samanlaisessa tilanteessa olevilta. Sanon viestitulvaa järkyttäväksi sen takia, että meitä huonosti nukkuvia työssäkäyviä, vaativaa arkea eläviä tuntuu olevan ihan liikaa. Uni on kuitenkin koko ihmisen hyvinvoinnin kulmakivi. . Moni tuntuu painiskelevan asian kanssa myös hyvin yksin ja jopa häpeävän nukkumattomuuttaan. ”Sen kun laitat pään tyynyyn ja silmät kiinni”, on helppo sanoa, jos kuuluu siihen kadehdittavaan ihmislajiin, joka nukahtaa ennen kuin peittokaan on korvilla. (Onnea teille!❤️) . Meikäläisen kaltaiselle nukkumisvaivaiselle irtoaisi varmasti kouraan resepti jos toinenkin lääkärin vastaanotolla. Ja lääkkeet ovatkin tärkeä apu akuuttiin univajeeseen. Koska oma tilanteeni ei ole aivan näin akuutti, päätin kokeilla tänä syksynä kaikkia mahdollisia lempeitä keinoja unenlaadun parantamiseksi. Toivonkin teiltä kanssaunettomilta kokemuksia ja vinkkejä, millaisilla tavoilla ja valinnoilla olette saaneet lepoasiat kondikseen. En odota ihmettä, enkä aio ryhtyä neuroottisesti mittaroimaan uniani, mutta askel kerrallaan kohti höyhensaaria! Tämä on oma pieni unikouluni, jonka olen aloittanut seuraavilla ensiapukeinoilla: . 💛 Ei mitään kofeiinipitoista juomaa keskipäivän jälkeen. (Kofeiinin puoliintumisaika elimistössä on yllättävän pitkä.) . 💛 Älylaitteet ja ruudut kiinni viimeistään klo 20 muina kuin työpäivinä eli aina kun mahdollista. (Poikkeus sunnuntai, kun tulee TTK:n suora lähetys. ❤️) . 💛 Kunnon illallinen ja iltapalaksi ruokia, joita pidetään unta edistävinä, esim. avokadoa, banaania ja kiiviä. . Sellaista tänä perjantaina. #uni

A post shared by Marja Hintikka (@marjahintikka) on

Lue myös: Marja Hintikka jakoi suloisen kuvan lastensa juhlatyylistä - "Pienet persoonat alkavat jo näkyä"

Lue myös: Marja Hintikka ei ymmärrä "uraäiti"-termiä - kaunis kirjoitus sai seuraajat samaistumaan

Kilpailut

Uusimmat