Kuva: AOP

Suomalainen rap-artisti päätyi Coca-Colan kansainväliseen mainokseen: "Meidän täytyy olla rohkeita"

14.08.2020 15:45 - Roy Kokkonen

Gracias purkaa tuntojaan mullistuneesta maailmasta Coca-Colalle versioimassaan runossa.

Helsinkiläinen rap-artisti ja näyttelijä Gracias, 33, on mukana Coca-Colan kansainvälisessä televisiomainoksessa. Räppäri on tulkinnut runon kansainvälisen mainoksen suomalaiseen versioon. Mainosta esitetään televisiossa Euroopassa, Lähi-Idän maissa ja Afrikassa.

Runo pohjautuu brittiläisen rap-henkisen nykyrunoilijan George the Poetin alkuperäislyriikkaan. Gracias sai tehtäväkseen tulkita runon suomeksi.

Gracias lukee runon mainoksessa itse, ja osia runosta nähdään myös ulkomainonnassa, eräänlaisina uuden ajan lupauksina. Artisti kertoo, että se pohjautuu hänen omiin poikkeusajan tuntemuksiinsa.

- Ensimmäinen suomenkielinen albumini ilmestyi toukokuussa, keskellä korona-aikaa. Koko tilanne on pakottanut olemaan paikallaan. Festarikeikat ja muut projektit peruuntuivat, hän kertoo Voice.fi:n haastattelussa.

Artisti haluaa välittää tunteen siitä, että olemme yhdessä uuden äärellä.

- Kukaan ei ole varma siitä, mitä tapahtuu. Maailma muuttuu, mutta meidän täytyy muistaa olla rohkeita uuden äärellä. Pitää mieli positiivisena ja yrittää yhdessä.

Kirjoittajansa näköinen teos

Coca-Cola laittoi mainonnan tauolle koronakriisin alettua. Vapautuneita varoja on ohjattu kriisin hoitamiseen. Suomessa Suomen Punainen Risti sai 200 000 dollaria akuutin inhimillisen kriisin hoitoon.

Televisiomainos jatkaa kaksi viikkoa sitten alkanutta Coca-Colan kampanjaa, joka käynnistyi suomalaisravintoloille annettavalla tuella.

Suomen Coca‑Cola lahjoitti 75 000 euroa ohjelmaan, jolla Sinebrychoff osti 28:lta koronakriisin rasittamalta ravintolalta 3000 ravintolalahjakorttia. Lahjakortit lahjoitettiin hyväntekeväisyysjärjestö Apuna Ry:n kautta vähävaraisille perheille.

Yhtiön mukaan Gracias valittiin tehtävään, sillä hän on kirjallisesti lahjakas ja kokenut elämässään monia muutoksia.

- Halusimme kampanjan sanoittajaksi taitavan kirjoittajan, joka osaisi tuoda runon suomalaiseen ajatusmaailmaan, ei pelkästään kääntää tekstiä. Paikallinen versio syntyi artistilta uskomattoman nopeasti. Graciaksen kirjoittama runo on kuulijaa puhutteleva ja kirjoittajansa näköinen teos, sanoo Suomen Coca-Colan yhteiskuntasuhteista vastaava Théa Natri.

Gracias oli innoissaan, kun häntä pyydettiin projektiin mukaan. Artisti haluaa pysyä positiivisena tulevan suhteen.

- Sain paljon vapauksia tehdä runosta oman kuuloiseni. Tämä on ihan mun juttu. Näen tulevaisuuden toiveikkaana. Se on liekki, joka puskee meitä eteenpäin, hän kertoo.

Lue myös: Rap-artisti Gracias: Elämässä mikään ei tule ilmaiseksi 

Kilpailut

Uusimmat