Rap-artisti Gracias: Elämässä mikään ei tule ilmaiseksi

04.10.2013 20:00 -

Rap-artisti Gracias on yhdessä Vesa-Matti Loirin ja Johanna Förstin kanssa mukana UMOn tuottamassa Ville ja Valle -lastenmusiikkihankkeessa. Ville ja Valle tukee Uusi Lastensairaala 2017 -hanketta.

Helsinkiläinen rap-artisti Gracias julkaisi debyyttialbuminsa vuonna 2012. Kongosta 1992 Suomeen muuttanut Gracias tekee tällä hetkellä musiikkia täyspäiväisesti, ja uuden levyn pitäisi ilmestyä joulumarkkinoille. Gracias on tehnyt näyttelijän töitä oikealla nimellään Deogracias Masomi, ja hän näytteli Maken roolin Aku Louhimiehen elokuvassa Vuosaari.

Tänä syksynä Gracias esiintyy yhdessä UMOn, Vesa-Matti Loirin ja Johanna Förstin kanssa Ville ja Valle -lastenmusiikkiproduktiossa.
- Tein jokunen aika sitten UMOn kanssa yhteistyötä yleisötyön puitteissa, ja olin mukana vetämässä musiikki-workshoppeja eri kouluilla. Mukana oli myös kapellimestari ja säveltäjä Eero Koivistoinen, joka on säveltänyt kaikki Ville ja Valle –levyn kappaleet. Workshoppien lomassa UMOn päässä syntyi idea, että voisin olla mukana prokkiksessa. Kun kuulin, että mukana ovat myös Vesa-Matti Loiri ja Johanna Försti, ei mukaanlähtöä tarvinnut miettiä! En ole aiemmin tehnyt lastenmusiikkia, joten tämä oli minulle täysin uusi aluevaltaus, Gracias kertoo.

Vesa-Matti Loiri ja Johanna Försti ovat Suomessa arvostettuja muusikkoja. Gracias myöntääkin jännittäneensa aluksi yhteistyötä heidän kanssaan.
- Yhteistyö heidän kanssaan tuntuu tosi hyvältä, meidän kesken on tosi lämmin henki. Vaikka itseä on hieman jännittänyt, porukka on osannut tehdä tunnelman rennoksi ja helpoksi. Nyt jo heittelemme Veskun kanssa yläfemmoja ja läppää Johannan kanssa. Myös UMOn koko bändi on ottanut minut hyvin vastaan tekemiemme projektien aikana. Homma ei edes tunnu työltä, me nautimme olostamme ja teemme mahdollisimman hyvän shown yleisölle!

Musiikin ympärillä tapahtuu paljon hyvää

UMOn, Vesa-Matti Loirin, Johanna Förstin ja räppärin yhdistelmä tuntuu nopeasti ajateltuna erikoiselta. Gracias taitaa kuitenkin olla hyvä lisä Ville ja Valle- hankkeeseen.
- Tykkään Ville ja Valle –musiikista ja biiseistä koko ajan enemmän ja enemmän! Projekti, kuten musiikki ylipäätään, on tarjonnut ja tarjoaa edelleen hyviä kokemuksia, joiden kautta pääsen tapaamaan uusia mahtavia ihmisiä. Se on todella tärkeää ja hienoa. On ylipäätään hienoa, että vaikka musiikki on se keskipisteessä oleva ydin, sen ympärillä tapahtuu niin paljon hyvää, tästä hyvänä esimerkkinä tämän projektin hyväntekeväisyyspuoli.

Ville ja Valle tukee Uusi Lastensairaala 2017 -hanketta, jolloin siitä hyötyy lapset ja nuoret. Gracias haluaakin lähettää terveisensä vaikeuksien kanssa kamppaileville nuorille:
- Muistakaa olla avoimia ja päästää ihmiset lähelle. Pitää itse haluta apua, jotta sitä voi saada. Itseäni on huonoilla hetkillä auttaneet eniten musiikki ja muista ihmisistä saatu inspiraatio. Ihmiset luo musaa ja kiinnostavia juttuja, sieltä saan voimaa omaan elämään. Kannattaa myös pitää mieli virkeänä ja tsempata, sillä elämässä mikään ei tule ilmaiseksi tai ilman työtä. 

Graciaksen video Let Myself Go palkittiin Oulun Musiikkivideofestivaaleilla elokuussa. palkinnon. Videon on ohjannut Taito Kawata.

 

Helsingin Kulttuuritalolla järjestetään 5. lokakuuta Ville ja Valle -hyväntekeväisyyskonsertti, jossa lavalle nousevat UMOn mukana Gracias, Vesa-Matti Loiri ja Johanna Försti. Hyväntekeväisyyskonsertin tuotto lahjoitetaan Uusi Lastensairaala 2017 -keräykseen. Konserttiin myydään eri hintaisia lippuja 20 ja 200 euron väliltä, joista saadut tuotot lahjoitetaan uuden sairaalan hyväksi. Myös kaikki hankkeessa mukana olevat artistit lahjoittavat osuutensa Uusi Lastensairaala 2017 -keräykseen.

Kilpailut

Uusimmat