Netflixin suosikkisarjan tähdellä yllättävä menneisyys - asui Suomessa muutaman kuukauden

15.04.2020 10:15 - Reija Saarinen

Kahden kuukauden mittaisen vierailunsa aikana Alvaro Morte tutustui muun muassa Lorenz Backmaniin.

Netflixin Rahapaja-sarjasta on tullut yllättäen maailmanlaajuinen hitti. Sarjassa kahdeksan varasta lukittautuu panttivankeineen kolikkopajaan, ja samalla koplan pomo manipuloi poliisit toteuttamaan suunnitelmansa. 

Yksi sarjan tähdistä on espanjalainen Alvaro Monte, 45, jolla on yllättävä yhteys myös Suomeen. Mies nimittäin asui Suomessa muutaman kuukauden ajan 1990-luvulla. Tuon vierailunsa aikana hän tutustui muun muassa näyttelijänä ja juontajana tunnettuun Lorenz Backmaniin, 47.

Puolisolleen, Radio Novan Niina Backmanille, Lorenz kertoi muistojaan Monteen ja tämän Suomen vierailuun liittyen. 

Backmanin mukaan Monte ja toinen espanjalainen näyttelijäopiskelija saapuivat Suomeen lopputyön vuoksi. 

- Tehtiin viimeisenä lopputyönä Hannu Salaman Juhannustanssit. Siinä sellainen opetuksellinen jippo oli se, että se tehtiin sekä suomen että espanjan kielellä. Tässä yhteydessä tuli sitten kaksi espanjalaista teatterikouluopiskelijaa Suomeen ja heistä toinen oli Alvaro Morte. 

Backmanin mukaan hän sai tyttöystävänsä kanssa tehtäväkseen tutustuttaa kaksikkoa Suomeen ja suomalaisuuteen. 

- Olimme sitten entisen tyttöystäväni kanssa sellaiset tutustuttajat, eli pidimme huolta näistä kahdesta. Opetimme miten saunotaan ja muun muassa veimme museoihin ja sen sellaisiin, hän kertoo. 

Monte vietti Suomessa kaksi kuukautta. Kyseinen syksy oli erittäin pimeä. Valon puute ja suomalainen ruoka saivat ilmeisesti miehen kaipaamaan kotiin. 

- Alvaro moneen kertaan puheli paellasta. Ei tainnut olla ihan tyytyväinen suomalaiseen ruokaan.

Onneksi pientä iloa löytyi pikkutunneille asti venyneistä bileistä. 

- Tietysti, kun oltiin opiskelijoita, niin juhlittiin aika usein. Kerran oltiin pikkutunneilla jossain baarissa ja sitten lähdettiin jatkoille. Jatkoilla ei ollut musiikkia ja porukka vaan istui ja joi. Alvaro totesi sitten siihen, että eivät nämä ole bileet, teidän täytyy tulla Espanjaan, me näytämme miten oikeasti biletetään, Backman naurahtaa. 

Koko haastattelun pääset kuuntelemaan yläpuolelta. Sarjan trailerin sen sijaan näet alta.

Lue myös: Netflixin uusi kauhuelokuva ällöttää ja ihastuttaa - "Näyttää, kuinka rumasti yhteiskunta toimii"

Kilpailut

Uusimmat