Kuva: AOP

Elvis-elokuvan Elvis on nyt valittu - Austin Butler vei roolin Harry Stylesin nenän edestä

16.07.2019 13:45 - Iiro Myllymäki

Austin Butler on nähty aiemmin muun muassa Carrien päiväkirjat -tv-sarjassa.

Musiikkivetoiset elokuvat ovat nyt kovassa huudossa, mistä osoituksena on muun muassa Bohemian Rhapsodyn, A Star Is Bornin ja Rocketmanin menestys. Ei siis olekaan ihme, että yhdestä populaarimusiikin suurimmista nimistä, Elvis Presleystä, ollaan tekemässä Hollywood-elokuvaa. Nyt elokuva on saanut Elviksensä.

Kirjoitimme aiemmin, että viisi miestä oli ehdolla himoittuun rooliin vielä kesäkuun lopussa. Nämä miehet olivat Miles Teller, Ansel Elgort, Aaron Taylor-Johnson, Austin Butler ja Harry Styles. One Direction -yhtyeestä maailmanmaineeseen singahtanut Styles on tästä viisikosta eittämättä tunnetuin, mutta rooli ei mennyt hänelle. Hollywood Reporter kertoo, että Elviksenä tulevassa leffassa nähdään Austin Butler, 27. Butler on aiemmin nähty muun muassa Carrien päiväkirjat -tv-sarjassa, ja hänet nähdään Quentin Tarantinon tulevassa tähtiä pursuavassa Once Upon a Time in Hollywood -elokuvassa. Miehellä on myös rooli tulevassa zombie-elokuvassa The Dead Don't Die.

Austin Butler yhdessä tyttöystävänsä Vanessa Hudgensin kanssa. (kuva: AOP)

Austin Butler on jakanut ilouutisen roolituksesta Instagramissaan, ja kuvan yhteydessä hän siteeraa Elviksen Love Me Tender -lyriikoita. Saman kuvapäivityksen on omassa sosiaalisessa mediassaan jakanut myös Butlerin tyttöystävä, näyttelijä-laulaja Vanessa Hudgens. Jos päivitys ei näy alla, klikkaa tästä.

Billboard kirjoittaa, että näyttelijäntaitojen lisäksi Austin Butler on osoittanut myös laulutaitonsa julkisuudessa. Miehen laulusta ei ole kuultavissa kovinkaan tuoreita äänityksiä, mutta hänen lauluaan on kuultu muun muassa vuonna 2012 Vielä yhdet Chelsea? -tv-sarjassa.

Austin Butler on tv-roolien lisäksi nähty näyttämöllä, ja viime vuoden The Iceman Cometh -Broadway-näytelmän roolista mies sai suitsutusta osakseen esimerkiksi The New Yorker -lehden kriitikolta. Elvis-roolin myötä voisi kuitenkin kuvitella, että teatteriroolit jäävät miehellä elokuvaroolien jalkoihin.

Tulevan Elvis-elokuvan ohjaa Baz Luhrmann, joka on vastannut muun muassa Moulin Rougen ja The Great Gatsbyn ohjauksesta. Luhrmann kertoo, että hän sai tietää Austin Butlerista The Iceman Cometh -näytelmän roolin vuoksi. Ohjaaja kertoo, miten monipuolisia taitoja Elviksen esittäminen vaatii. Roolissa pitää omata luonnollinen liikekieli, osata laulaa ja tuoda esiin myös Elviksen herkkää puolta.

- Olen varma, että olen löytänyt ihmisen, joka pystyy ilmentämään yhden maailman ikonisimman musiikkihahmon henkeä, Luhrmann sanoo.

Elvis-elokuva keskittyy Presleyn nousuun maailmanmaineeseen ja tämän suurimpiin suosion vuosiin. Merkittävässä roolissa on myös miehen manageri Tom Parker, jota esittämään on kiinnitetty Tom Hanks.

Lue myös: Donald Trump kertoi näyttäneensä Elvikseltä nuorempana - vertaa itse

Lue myös: Elvis Presley oli aikansa tyyli-ikoni - katso rockin kuninkaan muodin vuosikymmenet

Lähteet: Hollywood Reporter, Billboard

Kilpailut

Uusimmat