Kuva: Getty

Raivo repesi: Mark Wahlberg tienasi leffaroolista yli tuhat kertaa enemmän kuin Michelle Williams

11.01.2018 15:00 - Iiro Myllymäki - Luettu 956 kertaa

Uutuuselokuva on herättänyt keskustelua palkkatasa-arvosta Hollywoodissa.

Elokuvamaailman huipulla naiset ja miehet eivät ole vieläkään tasa-arvoisia. Hollywoodin palkkojen epätasa-arvosta on herännyt taas kiivas keskustelu sen jälkeen, kun kahden näyttelijän huima palkkaero All The Money In The World -elokuvan rooleista paljastui. Elokuvassa miespääosaa esittävä Mark Wahlberg tienasi elokuvan uusintakuvauksista yli tuhat kertaa enemmän kuin naispääosaa esittävä Michelle Williams, lähteet kertovat USA Todaylle.

Monet elokuvan kohtaukset päätettiin kuvata uusiksi, jotta ahdistelukohuissa ryvettynyt Kevin Spacey saataisiin pyyhittyä elokuvasta kokonaan pois. Christopher Plummer valittiin esittämään Spaceyn rooli, ja myös Wahlberg ja Williams osallistuivat uusiin kuvauksiin. Näistä uusista kuvauksista Wahlbergille maksettiin noin 1,26 miljoonaa euroa, kun taas Williamsin oli tyytyminen vain alle 900 euron palkkioon.

Joulukuussa elokuvan ohjaaja Ridley Scott kertoi USA Todayn haastattelussa, että uusintakuvauksista ei tullut paljon kustannuksia, koska näyttelijät tekivät työnsä ilmaiseksi.

- He kaikki tulivat tekemään sen ilmaiseksi. Christopherille piti maksaa. Mutta Michellelle ei, eikä minulle. En tekisi sellaista, Scott sanoi.

Haastattelussa Scott ei siis maininnut Wahlbergin nimeä listatessaan ihmisiä, joille palkkaa ei makseta.

Monet ovat pöyristyneet elokuvan palkkauksen epätasa-arvoisuuden takia. Näyttelijä ja aktivisti Amber Tamblynin mukaan palkkaeroa on ”mahdoton hyväksyä”. Tuottaja Judd Apatow kommentoi, että tapausta on ”melkein hankala uskoa todeksi”. Näyttelijä Jessica Chastain puolustaa Michelle Williamsia kirjoittamalla Twitterissä, että tämä on lahjakas näyttelijä, jolla on yli 20 vuoden kokemus alalta.

”Hän ansaitsee enemmän kuin prosentin miespuolisen vastanäyttelijänsä palkasta”, Chastain kirjoittaa.

(kuva: Twitter)

(kuva: Twitter)

Toistaiseksi Wahlberg, Williams ja ohjaaja Scott eivät ole kommentoineet tapausta.

Lue myös: Pitch Perfect -näyttelijätär Anna Kendrick kritisoi Hollywoodin eriarvoisuutta

Lähde: Huffington Post

Arvostele artikkeli

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat