Kuva: Hanna-Maria Grönlund

"Juontajilla pitää olla muutakin näyttöä kuin olla julkkis"

22.03.2017 10:15 - Mikko Räsänen

Radio Novalla 20 vuotta juontanut Sari Seppälä iloitsee kanavan huippumenestyksestä.

Radio Nova on tällä viikolla juhlinut sitä, että kanava on noussut koko Suomen kuunnelluimmaksi kaupalliseksi radiokanavaksi. Nousu huipulle on ollut nopea. Vuosi sitten kanava siirtyi Bauer Median omistukseen, ja siitä alkoi kasvu, sillä vuoden aikana kuulijamäärät nousivat lähes 20 prosenttia. Erityisesti 25-44-vuotiaat löysivät kanavan, silllä heidän lukumääränsä kuulijoissa kasvoi lähes 50 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Radio Novan keskimääräinen viikkokuulijamäärä on noussut jo yli 1,2 milljoonaan.

Radio Novan Päivää juontavan Sari Seppälän ääntä on kuultu kanavalla 20 vuotta. Hän kertoo, että kanava todellakin muuttui omistajanvaihdoksen myötä.

- Hassua, mutta Nova on omistajavaihdoksen myötä muuttunut enemmän Novaksi! Eli nyt on tehty paluuta vanhaan ja oikeaan radion tekemiseen uudella twistillä, Seppälä kertoo ja haluaa tarkentaa mielipidettään.

- Vanhalla ja oikealla tekemisellä tarkoitan sitä, että kuulija on ykkönen, interaktiivisuus otettu takaisin ja johtoporras arvostaa oikeaa ammattitaitoa. Meillä juontajilla pitää olla muutakin näyttöä kuin olla julkkis. Nova kuulostaa nyt Novalta, niin kuin pitääkin. Tuossa muutama vuosi ennen omistajanvaihdosta yritettiin kauheesti ”keksiä pyörää uudelleen” ja pieleenhän se silloin meni, Seppälä muistelee. 

Seppälä edustaa Novan juontajaporukassa kanavan konkareita. Vuosi sitten kanavalle tuli myös monta uutta ääntä, sillä paluumuuttaja Aki Linnanahteen lisäksi kanavan juontajavahvuuteen liittyivät kokonaan uusina persoonina Anssi Honkanen ja Niina Backman (Radio Novan iltapäivä), Oku Luukkainen ja Esko Eerikäinen (Radio Novan ilta ja Retroperjantai). Seppälä iloitsee siitä, miten hyvin uusiutunut toimitus on hioutunut yhteen.

- Meillä on oikeasti tosi hyvä fiilis juontajien kesken ja kaikki tsemppaa toisiaan. Se vaikuttaa siihen että on mukavaa olla duunissa ja se taas siihen että olet hyvällä tuulella, joka taas kuuluu kuulijalle. Eli teemme ammattitaidolla Suomen hyväntuulisinta radiota.

Yhteishengen takana on se, että kukaan juontaja ei ole kanavalla nostaakseen itseään tähdeksi.

- Meillä kuulija on ykkönen. Meidän tyypit ei ole täällä esiintuomassa itseään vaan olemme kuulijaa varten: pitämässä seuraa, viihdyttämässä ja huolehtimassa, että kuulija pysyy ajanhermolla ja kiinni uutisissa. Se on meidän tehtävä, eikä itsemme nostatus.

Lue myös: Miksi Radio Nova nousi Suomen kuunnelluimmaksi? "Ennenäkemätön meininki"

Kilpailut

Uusimmat