Kuva: Mikko Räsänen

Miksi Radio Nova nousi Suomen kuunnelluimmaksi? "Ennenäkemätön meininki"

21.03.2017 07:45 - Mikko Räsänen

Radio Nova nousi Suomen kuunnelluimmaksi kaupalliseksi radiokanavaksi. Aamujuontaja Minna Kuukka kertoo, mitä kanavan kulisseissa on tapahtunut.

Minna Kuukka on yksi Radio Novan pitkäaikaisimpia työntekijöitä. Rakastettu juontaja on työskennellyt kanavalla pitkään ja nähnyt niin ylä- kuin alamäkiä. Viimeisen vuoden Radio Nova on ollut vahvassa myötätuulessa, jonka seurauksena eilen uutisoitiin, että kanava on noussut koko Suomen kuunnelluimmaksi kaupalliseksi kanavaksi. 

Yksi iso syy menestykseen on juuri Kuukka, joka juontaa Radio Novan Aamua yhdessä Aki Linnanahteen kanssa. Aamujen uusi juontajakaksikko oli yksi muutoksista, joita kanavalla koettiin vuosi sitten, kun se siirtyi Bauer Medialle. Uusien juontajien lisäksi myös kanavan musiikkia päivitettiin ja kuulijaluvut alkoivat välittömästi kasvaa.

- Radio Novassa on tällä hetkellä ennennäkemätön yhdessä tekemisen meininki. Teemme toinen toisiamme ja toistemme ohjelmia tukien mahdollisimman hyvää, hyväntuulista ja kuulijaa kunnioittavaa ohjelmaa täydellä sydämellä, Kuukka kertoo.

Vuosi sitten Radio Nova kertoi julkisesti tavoitteekseen ohittaa Radio Suomipop ja nousta maan kuunnelluimmaksi kaupalliseksi kanavaksi. Kilpailutilanne on innostanut tekijöitä.

- Kova kilpailutilanne on tehnyt meidän joukkueestamme yhtenäisen ja pelaamme kaikki samaan maaliin. Meille kuulija on aina ykkönen. Radio Novan menestyksen onkin mahdollistanut juuri se, että on joukko intohimoisia radiontekijöitä, joilla on kirkas päämäärä olla alansa ykkösiä ja se, että heille on annettu riittävät resurssit.

- Viimeisen vuoden aikana on entistä tarkemmin kirkastettu mieliin sitä, mitä olemme tekemässä, kenelle ja miten. Työmoraali talossa on todella korkea ja on hienoa saada työskennellä piinkovien ammattilaisten joukossa. Herkullista on myös se, että saman katon alla meitä on useamman kanavan tekijöitä, olemme yhteistä radiotaloa ja sen myötä elementit tekemiseen ovat parhaat mahdolliset.

Huhtikuun 4. päivä tulee kuluneeksi vuosi siitä, kun Kuukka sai juontajaparikseen Aki Linnanahteen. 

- Onpa ollutkin hieno vuosi! Akin kanssa teimme aikoinaan pari vuotta Enbuske Linnanahde Crew -aamushowta Radio Novassa ja olikin mahtavaa alkaa tehdä ohjelmaa sellaisen ihmisen kanssa, jonka tunsi hyvin jo ennestään. Mitään tutustumisvaihetta ei tarvittu vaan pystyimme heti keskittymään sisällön hiomiseen, Kuukka kertoo ja kehuu hänen ja Linnanahteen yhteistä kemiaa.

- Asioiden pallottelu tutun ihmisen kanssa on vaivatonta ja helppoa, kun toiseen voi luottaa täysin. Alusta asti ohjelmamme motto on ollut: ’teemme aamustasi paremman’. Tuo ajatus on meille ohjelmatekemisessä ollut ehdoton johtotähti ja suunnanantaja. Se luo selkärangan joka-aamuiseen tekemiseen ja tuon tavoitteen allekirjoitamme molemmat täysin.

- Aki on viimeistä piirtoa myöten täysiverinen radioihminen, hänen kunnianhimonsa ja ohjelmantekoon liittyvät näkemyksensä ovat vailla vertaa. Olemme molemmat jossain määrin uutisfriikkejä ja pyrimme seuraamaan asioita laaja-alaisesti ja tarjoamaan kuulijoillemme uutisvirrasta mielenkiintoisimmat palat. Ehdoton edellytys yhdessä tekemiselle on myös samanlainen levoton huumorintaju. On todella kiitollinen tilanne saada tehdä ohjelmaa sellaisen ihmisen kanssa, johon luottaa, jota kunnioittaa ja jonka tuntee täysin. Ammattisesti sekä ihmisenä. Uskon, että tuo tunne välittyy kuulijalle saakka. 

Liity Radio Novan Aamun Facebook-ryhmään täällä

Lue myös: Radio Nova nousi Suomen kuunnelluimmaksi kaupalliseksi radiokanavaksi!

Kilpailut

Uusimmat