Maailman nopein nainen lopettaa uransa

11.11.2017 19:30 - Sami Ikonen

Olympialaisten kultamitalisti tähtää valmentajaksi.

Maailman nopein elossa oleva nainen yhdysvaltalainen juoksija Carmelita Jeter lopettaa menestyksekkään uransa. Jeter siirtyy valmentamaan Yhdysvalloissa seuraavia pikajuoksijalahjakkuuksia.

Hän pitää hallussaan naisten 100 metrin juoksun toiseksi nopeinta aikaa 10,64, jonka hän juoksi Shanghaissa vuonna 2009. Ennätystä pitää hallussaan edesmennyt Florence Griffith-Joyner, joka kuoli vain 39-vuotiaana vuonna 1998.

Jeter on voittanut kolmesti pikajuoksun maailmanmestaruuden. Viimeisimmän MM-mitalin hän juoksi Moskovan maailmanmestaruuskisoissa 2013 ollessaan sadan metrin kolmas. 

Uran hienoin hetki tuli vuonna 2012, kun hän juoksi Lontoon olympialaisissa naisten viestin ankkuriosuuden ja johdatti maan olympiavoittoon maailmanennätysajalla 40,82.

MM-kisoista hän on voittanut seitsemän ja olympialaisista kolme mitalia.

Loukkaantumiset pitivät hänet sivussa Rion olympialaisista 2016.

Jeter aloitti valmentamisen jo kilpailu-uran aikana, mutta nyt hän pystyy keskittymään uuteen työhönsä täysillä. Hänen tavoitteensa valmentajana ovat selkeät.

- Haluan valmentaa seuraavan maailmanennätyksen, juoksija paljasti. 

- Haluan tehdä jostain muusta itseäni paremman juoksijan.

Maailman nopein mies Usain Bolt päätti myös pikajuoksu-uransa tänä vuonna. Hän kisasi viimeisen kerran Lontoon yleisurheilun MM-kisoissa.

Lue myös: Usain Bolt hyppäsi Lewis Hamiltonin kyytiin: "Yrität tappaa minut"

Lue myös: Roger Federer katuu vain yhtä asiaa tennisurallaan

Lue myös: Teinipoika haastoi maailman parhaan snooker-pelaajan - voitti!

Lähde: NBC

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat